• Головна
  • Новини
  • На Мангеттені лунали рідкісні українські колядки та щедрівки...

На Мангеттені лунали рідкісні українські колядки та щедрівки

12.01.2020, 11:41
На Мангеттені лунали рідкісні українські колядки та щедрівки - фото 1
У суботу на Мангеттені в Нью-Йорку хор "Українські сільські голоси" (Ukrainian village voices) виконував рідкісні народні колядки та щедрівки.

У суботу на Мангеттені в Нью-Йорку хор "Українські сільські голоси" (Ukrainian village voices) виконував рідкісні народні колядки та щедрівки.

Як передає Укрінформ, учасники хору в національних українських костюмах щедрували в осередках української громади та в помешканнях нью-йоркців, які заздалегідь попросили про це.

"Ми збираємо і виконуємо рідкісні українські пісні, — пояснила керівниця і співзасновниця хору Лариса Чебіняк після імпровізованого виступу щедрівників у кафе Streecha. - Сьогодні співаємо щедрівки, які несуть людям благословення і радість".

За її словами, влітку частина учасників хору здійснила експедицію в Україну, «по селах – від Сумщини до Рівненщини, де записували бабусь, які співали рідкісні українські пісні».

Половина з 22 учасників хору не мають українського коріння, але цікавляться народною пісенною спадщиною України, сказав американець Езра Геллек, який уже вісім років займається хоровим співом. За його словами, ще один співзасновник хору музикант Браян Долфін – також американець.

"Наша місія – вдихнути життя в невідомі або забуті українські пісні, — сказала полька Джоанна Мелешко, професійна співачка, яка народилася в Польщі, але все життя мешкає у США. – Наша експедиція в Україну показала, що таких пісень – тисячі".

Як відомо, в центральній частині Нью-Йорка Мангеттені знаходяться Український музей, Український народний дім, Наукове товариство імені Шевченка у США, Український інститут Америки, кілька храмів Української Греко-Католицької та Української Православної Церков.