• Головна
  • Новини
  • У Караганді відбулася інтронізація адміністратора для католиків візантійського обряду в Казахстані та Центральній Азії...

У Караганді відбулася інтронізація адміністратора для католиків візантійського обряду в Казахстані та Центральній Азії

15.12.2019, 18:17
У Караганді відбулася інтронізація адміністратора для католиків візантійського обряду в Казахстані та Центральній Азії - фото 1
У неділю, 15 грудня 2019 року, в Караганді відбулася інтронізація апостольського адміністратора для католиків візантійського обряду в Казахстані та Центральній Азії о. Василя Говери.

У неділю, 15 грудня 2019 року, в Караганді відбулася інтронізація апостольського адміністратора для католиків візантійського обряду в Казахстані та Центральній Азії о. Василя Говери.

Про це повідомляє Департамент інфорації УГКЦ,

На урочистому Богослужінні, яке відслужив Патріарх УГКЦ Святослав, були присутні греко- та римо-католицькі владики, українська громада і молодь, представники різних громадських організацій і товариств, надзвичайний і повноважний посол України в Республіці Казахстан, Іван Алмаші, консул України в Республіці Казахстан.

Очільник греко-католиків у своєму слові зауважив, що казахська земля «покрита ранами концентраційних таборів», оскільки тут загинуло чимало мучеників, сповідників Христової Церкви нашого народу: «Ми сьогодні дякуємо Господу за них, які тут, на цій землі, силою Божого Слова і Його благодаті у світлі любові до ближнього дали добрий плід».

«Сьогодні Господь посилає Вас на дуже тяжку і не просту працю. Він хоче, щоб Ви були мудрими в Його апостольському служінні, щоб навчили вірити сучасну людину на цих теренах у Бога. А скарб віри наших великих сповідників і мучеників – передайте наступним поколінням», – звернувся до о. Василя Говери Блаженніший Святослав.

Нагадаємо, у суботу, 14 грудня 2019 року, Патріарха УГКЦ Святослав Шевчук прибув до Казахстану з душпастирським візитом, що триватиме до 16 грудня.

Візит до Казахстану розпочався з урочистого прийому в Апостольській нунціатурі в столиці країни Нур-Султані, на якому гостей вітав архиєпископ Френсіс Асізі Чуллікат, апостольський нунцій в Казахстані і Таджикистані. На прийомі також були: архиєпископ Циріл Василь, секретар Конгрегації для Східних Церков, єпископ Єжи Мацуневич, апостольський адміністратор РКЦ Узбекистану, о. Ентоні Коркан, апостольський адміністратор РКЦ Киргизії, Іван Кулеба, надзвичайний і повноважний посол України в Республіці Казахстан, Іван Алмаші, консул України в Республіці Казахстан, та інші

Як інформувала РІСУ,1 червня 2019 року офіційні представники Ватикану повідомили, що Папа Франциск створив Апостольську адміністратуру для католиків візантійського обряду в Казахстані та Центральній Азії з осідком у Караганді й призначив нею керувати митрофорного протоєрея Василя Говеру.