• Головна
  • Новини
  • Києво-Печерська лавра перебуває у тимчасовій духовній окупації, - Митрополит Епіфаній...

Києво-Печерська лавра перебуває у тимчасовій духовній окупації, - Митрополит Епіфаній

21.10.2019, 12:48
Києво-Печерська лавра перебуває у тимчасовій духовній окупації, - Митрополит Епіфаній - фото 1
Києво-Печерська лавра перебуває у тимчасовій духовній окупації, проте рано чи пізно вона належатиме Помісній Українській Православній Церкві.

Києво-Печерська лавра перебуває у тимчасовій духовній окупації, проте рано чи пізно вона належатиме Помісній Українській Православній Церкві.

Про це Предстоятель ПЦУ заявив у Нью-Йорку під час спілкування з представниками української діаспори у США.

«Всі українські святині належать українському народу. Зараз і Києво-Печерська лавра, і інші національні святині тимчасово перебувають в духовній окупації, але ми віримо, що вони будуть належати визнаній помісній Українській Православній Церкві. Поки сьогодні важко сказати, яким чином це відбудеться», - сказав першоєрарх.

Предстоятель ПЦУ зауважив, що ще рік тому мало хто вірив, що Українська Церква отримає Томос. Про це сталося. Так само, на його думку, Господь створить умови для об’єднання усіх православних українців.

«Я, як Предстоятель, завжди свідчу, що православні українці повинні об’єднатися. Двері нашої Церкви – відкриті, але без примусу, все повинно відбуватися мирно, спокійно і добровільно. Основи повинні бути закладені на любові, а Господь створить відповідні умови. Якщо ми з вами озирнемося на рік назад, то хто вірив в те, що ми отримаємо Томос про автокефалію? Більшість людей не вірили і говорили, що цього ніколи не відбудеться. Але ми вірили, ми були переконані й робили все задля того, щоб це сталося, тому в майбутньому ми також повинні бути переконаними, що Господь створить такі умови, що всі православні об’єднаються, а всі українські святині будуть належати Українській Церкві і, відповідно, українському народові», - наголосив Митрополит Епіфаній.