Києво-Печерська лавра перебуває у тимчасовій духовній окупації, - Митрополит Епіфаній

21 жовтня 2019, 12:48 | Українці поза Україною | 10 |   | Код для блогу |  | 

Києво-Печерська лавра перебуває у тимчасовій духовній окупації, проте рано чи пізно вона належатиме Помісній Українській Православній Церкві.

Про це Предстоятель ПЦУ заявив у Нью-Йорку під час спілкування з представниками української діаспори у США.

«Всі українські святині належать українському народу. Зараз і Києво-Печерська лавра, і інші національні святині тимчасово перебувають в духовній окупації, але ми віримо, що вони будуть належати визнаній помісній Українській Православній Церкві. Поки сьогодні важко сказати, яким чином це відбудеться», - сказав першоєрарх.

Предстоятель ПЦУ зауважив, що ще рік тому мало хто вірив, що Українська Церква отримає Томос. Про це сталося. Так само, на його думку, Господь створить умови для об’єднання усіх православних українців.

«Я, як Предстоятель, завжди свідчу, що православні українці повинні об’єднатися. Двері нашої Церкви – відкриті, але без примусу, все повинно відбуватися мирно, спокійно і добровільно. Основи повинні бути закладені на любові, а Господь створить відповідні умови. Якщо ми з вами озирнемося на рік назад, то хто вірив в те, що ми отримаємо Томос про автокефалію? Більшість людей не вірили і говорили, що цього ніколи не відбудеться. Але ми вірили, ми були переконані й робили все задля того, щоб це сталося, тому в майбутньому ми також повинні бути переконаними, що Господь створить такі умови, що всі православні об’єднаються, а всі українські святині будуть належати Українській Церкві і, відповідно, українському народові», - наголосив Митрополит Епіфаній.

Система Orphus
Рейтинг
0
1
10коментарів

Коментарі

додати коментар 
  • Paraeklezyarh | 22 жовтня 2019, 00:12
    Коментувати коментар

    Звичайно що належатиме. По іншому і бути не може. Ось тільки часу на це потрібно не мало. Бо ще не все ,,"населеніє" розуміє (а вірніше, не хоче розуміти) що живуть вже давно не в Київській Русі і не в СРСР, і навіть (упаси господи) не в РФ...

  • ultimaratio22 | 21 жовтня 2019, 19:28
    Коментувати коментар

    Киев - мать городов русских сегодня находится в бездуховной, богомерзкой оккупации Варфоломея,Епифания,Иуды Филарета, униатов, и секты Хабад.Случилось это по причине оболванивания православного сообщества. Надеемся, что все богопротивники будут посрамлены вскоре.

    • velovs@ukr.net | 21 жовтня 2019, 19:56
      Коментувати коментар

      Ещё один - судя по всему, мракобесно-черносотенный тролль-параноик "русского мира" ("политического православия"), засланный на РИСУ... :)

    • serge1717 | 21 жовтня 2019, 20:52
      Коментувати коментар

      Я древлянин і древлянка Малуша подарувала світу Володимира Великого, сина князя Святослава Ігоровича і внука княгині Ольги. Твоєю мокшанією смерде тоді ще навіть і не смерділо і надіюсь дасть Бог і не смердітиме на Київських пагорбах!!!

  • velovs@ukr.net | 21 жовтня 2019, 18:36
    Коментувати коментар

    І справді: нині Києво-Печерська лавра та деякі інші ГОСПОДНІ святині на українській землі перебувають у тимчасовій духовній окупації - "русского міра". Або, як про подібне відзначається в Слові Божому, "ось, темрява землю вкриває, а морок - народи" (Іс.60:2). "І сказав їм: дім Мій домом молитви назветься; а ви зробили його вертепом розбійників" (Мт.21:13). ------------ Й, відповідно, вони, ці українські молитовно-сакральні святині, конче потребують, аби їх, зрештою, повернути законному ГОСПОДАРЮ і ВЛАСНИКУ - Христу Спасителю та Його Святому Духу! Тобто, аби дім Божий знову став правдивим та істинним "домом молитви для всіх народів" (Іс.56:7). ------------- І якщо подивитися, коли саме ця новина була опублікована на РІСУ, то читаємо: "21 жовтня 2019, 12:48" (майже о 13.00)!!!

    • ultimaratio22 | 21 жовтня 2019, 20:36
      Коментувати коментар

      А ты чьих будешь, бесёнок? Если бесёнок, значит адский тролль.

Залишати коментарі можуть тільки зареєстровані відвідувачі Ввійти

Останні коментарі

  • velovs@ukr.net | 13 листопада 2019, 18:59

    Напевно, що вже наспіла нагальна потреба у ВРЦіРО настійно домагатися і вимагати зустрічі особисто з президентом Зеленським для СЕРЙОЗНОЇ, КОНКРЕТНОЇ і КОНСТРУКТИВНОЇ розмови!!!

  • velovs@ukr.net | 13 листопада 2019, 16:55

    А отут дещо цікаве щодо щеплення дітей: ---------- https://www.youtube.com/watch?v=7Y6uiR33J00

  • velovs@ukr.net | 13 листопада 2019, 11:33

    Р. S. Перепрошую: несподівано "вистрелило". Себто правильно слід читати так: "...та деномінаційні форми..." :)

  • velovs@ukr.net | 13 листопада 2019, 11:31

    Так, головне в цьому - це правдивий стан серця людини. Тобто: якщо воно, людське серце, дійсно чисте і щире (покаянно-сокрушене і смиренне та благоговійно-вдячне Господеві), то тоді певні й конкретні

  • Paraeklezyarh | 13 листопада 2019, 10:47

    Тут ніяких поляків не треба. Майже у всіх протестантських церквах відбуваються подібні "шоу"(пишу в лапках, тому що вірю що "там де зібралось троє в Ім'я Моє, там і Я поміж

Популярні статті місяця