• Головна
  • Новини
  • Представники ПЦУ, Константинополя і вікаріату колишньої УПЦ КП у США і Канаді вирішують статус вікаріату...

Представники ПЦУ, Константинополя і вікаріату колишньої УПЦ КП у США і Канаді вирішують статус вікаріату

07.08.2019, 15:07
Представники ПЦУ, Константинополя і вікаріату колишньої УПЦ КП у США і Канаді вирішують статус вікаріату - фото 1
Сторони обговорили взаємні відносини Вікаріату з Вселенським Патріархатом, юрисдикційну приналежність Вікаріату і подальшу співапрацю.

30 липня 2019 року в місті Нюварку, штат Ню Джерсі (США), відбулася офіційна зустріч митрополита Еммануїла, представника Вселенського Патріарха Варфоломія, архиєпископа Євстратія, представника Православної Церкви України, і членів Вікаріату колишньої УПЦ КП в США та Канаді – прот. Віктором Полярним, прот. Олександром Двінятіном, прот. Романом Загурським, Віктором Рудь, Іваном Яреськом та Петром Палюхом, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на ФБ-сторінку Івана Яреська. 

вікаріат.png

Сторони обговорили взаємні відносини Вікаріату з Вселенським Патріархатом, юрисдикційну приналежність Вікаріату і подальшу співапрацю.

Митрополит Еммануїл звернувся до присутніх з повним розумінням церковної ситуації в Україні, Америці, Канаді, наголосивши, що рідних дітей не можна відлучити від Церкви Матері, і потрібно знайти спільні шляхи, які б задовольняли всіх зацікавлених у вирішенні складної справи.

Іван Яресько у своєму виступі наголосив, що головна мета вірян, які були у складі Вікаріату до 15 грудня 2018 (день ліквідації УПЦ КП і проведення Об'єднавчого Собору ПЦУ), щоб отримати офіційний документ від владики Епіфанія, мирополита Київського і всієї України ПЦУ, що Вікаріат УПЦ КП у США та Канаді лишається невід’ємною частиною ПЦУ.

Зі сторони митрополита Еммануїла не було протилежних висловів, лише зауважено, що ситуація потребує подальшої співпраці, терпіння і з бігом часу цю складну справу буде вирішено на користь всіх.

Учасники зустрічі призначили декілька важливих заходів, які мають завершитися до наступної зустрічі, за участю представників всіх парафій у складі Вікарату, запланованої на кінець місяця вересня цього року, а саме: митрополит Еммануїл поінформує всіх зацікавлених зі своєї сторони про перебіг зустрічі 30 липня, архиєпископ Євстратій повідомить митрополита Епіфанія, а секретар Вікаріату письмово повідомить всіх настоятелів та голів громад у складі Вікаріату.

"Конференція відбулася у доброму настрої, у спільному розумінні та атмосфері взаємної пошани та християнської любові. Всі присутні мали змогу висловити свої бачення, які зливаються на сто відсотків. Спільною трапезою всіх присутніх конференція завершилася зі сподіванням до позитивного завершення спільної мети", - резюмує учасник зустрічі Іван Яресько.