• Головна
  • Новини
  • Сотні молодих греко-католиків США прибули на День молоді у Філадельфійську катедру...

Сотні молодих греко-католиків США прибули на День молоді у Філадельфійську катедру

08.06.2019, 22:55
Сотні молодих людей 8 червня з’їхалися до Філадельфії на День молоді УГКЦ в США. Цей захід є частиною урочистостей під гаслом «Від серця до серця», які відбуваються у США з нагоди інтронізації нового митрополита Філадельфійського Бориса Ґудзяка.

Сотні молодих людей 8 червня з’їхалися до Філадельфії на День молоді УГКЦ в США.

Цей захід є частиною урочистостей під гаслом «Від серця до серця», які відбуваються у США з нагоди інтронізації нового митрополита Філадельфійського Бориса Ґудзяка.

Розпочалися святкування Літургією у головній катедрі УГКЦ у США – храмі Непорочного зачаття. Очолив Літургію Митрополит Борис Ґудзяк.

У промові, звертаючись до молоді українською та англійською мовами, владика закликав їх до єдності.

«У нашій спільноті є стільки багатства – вишивка, пісня. Ми можемо піднятися на Майдан, але щось навіть незначне може внести протистояння, непорозуміння. Дорога молоде, маємо бути разом. Знайте, що Церква з вами, бо найважливіше – це віра. Господь питає: «Чи любиш мене так, я люблю Я Тебе»? Отож, будьте разом у вірі  і любові до ближнього, не зосереджуйтеся на долях інших, не осуджуйте, будьте відкритими до спілкування, майте чисте серце і спілкуйтеся від серця до серця».

Всю молодь, яка прибула на урочистості, розділили на вікові групи: дошкільнята, діти, юнацтво, молодь. Кожна група мала свою окрему євангелізаційну програму з елементами гри для наймолодших і цікавими дискусіями для старших.

«Такі події дуже потрібні. Як сказав Тарас Шевченко: « І чужого научайтесь, і свого не цурайтесь». Батьки і діти мають можливість знайомитися один з одним, підтримувати стосунки. Наші діти мають можливість зрозуміти, що українська мова – це не лише мова спілкування у родині, це не лише мова,  якою говорять тато з мамою», — розповідає  Володимир, який з дружиною і двома дітьми (були у різних вікових групах) приїхав на День молоді з Нью-Йорка.

Учасниця групи юнацтва Андріана Васьків, яка з батьками прибула до Америки три роки тому, говорила про важливість проведення Дня молоді задля збереження національної і духовної традиції: «Я вже влилася сповна в американське середовище, тому дуже важливо, щоб в Церкві ми мали такі події. І вони мають бути щорічними, традиційними. Це дає можливість згуртувати нас, українську греко-католицьку молодь, не закрити перед нами Україну, допомагає нам підтримувати контакти. Це так само діє, як і українська школа тут, на Лонгайленді. Американці сповідують різні релігії, а ми тут, українські греко-католики – монолітні у своїй вірі».

У рамках відзначення Дня молоді відбулася Служба Зцілення, яку очолив Митрополит Борис. «Зцілення не може бути само по собі. Ми потребуємо Бога, щоб зцілитися. Особливо це важливо, коли в Україні йде війна і гинуть наші військові. Вести когось до зцілення – це особлива місія Церкви», — сказав у промові Митрополит.

Після Служби Зцілення процесійною ходою духовенство, діти з батьками та молодь пройшли  від катедри Непорочного зачаття (УГКЦ) до римо-католицької церкви св. Петра, де є мощі св. Івана Ньюмана.

Увечері молодь збереться на молодіжну Євангелізаційну програму, після якої виступлять Брія Блессінг та Тарас Чубай.

Завершиться День молоді УГКЦ в США  нічними чуваннями з Матерями в Молитві.