• Головна
  • Новини
  • «Ідіть і свідчіть, прислухайтесь до своїх сердець і допоможіть Церкві відновитися», - Митрополит Борис Ґудзяк...

«Ідіть і свідчіть, прислухайтесь до своїх сердець і допоможіть Церкві відновитися», - Митрополит Борис Ґудзяк

04.06.2019, 21:38

Новий митрополит Філадельфійський наприкінці церемонії інтронізації звернувся до кількох тисяч вірних, які 4 червня прибули до кафедрального собору УГКЦ у Філадельфії не лише зі США, але й з України, Франції, Бельгії, Німеччини, Канади, щоб привітати архиєпископа Бориса Ґудзяка.

Новий митрополит Філадельфійський наприкінці церемонії інтронізації звернувся до кількох тисяч вірних, які 4 червня прибули до кафедрального собору УГКЦ у Філадельфії не лише зі США, але й з України, Франції, Бельгії, Німеччини, Канади, щоб привітати архиєпископа Бориса Ґудзяка.

Владика Борис (Ґудзяк) пішов у паству

«Хочу засвідчити вдячність за довіру Папі Франциску, Синоду єпископів УГКЦ. Дякую усім вам. За все, що зробив у своєму житті, завдячую батькам. Дякую всім владикам, священникам і вірним за те, що починаємо разом. Дякую, що Господь, Святий Дух і Церква мене покликали до душпастирства», - з такими словами митрополит Борис звернувся до присутніх на церемонії інтронізації.

Його промова була щирою і простою. Митрополит направився до маленької дівчинки на інвалідному візку: «Андріано, знай, що це твоя Церква, тобі тут завжди раді». Він виокремив серед тисяч вірних молоду монахиню і висловив сподівання на нові покликання у Церкві, бо тоді Церква буде живою і дієвою.

Владика Борис наголосив, що «гасло «від серця до серця» - це те, що єднає усіх нас, бо коли ми будемо разом і відкриємо свої серця один одному – відбудеться чудо».  

«Діти цієї Цекрви, ми не маємо права не свідчити свою віру. Ідіть і свідчіть, прислухайтесь до своїх сердець і допоможіть Церкві відновитися. Відновімося і ми усі, без нарікань, без ревнощів. Моліться кожен ранок і вечір – і це змінить ваше життя, молитва поновить ваше життя надією», - закликав вірних митрополит Борис.

Присутній на урочистостях посол України в США Валерій Чалий назвав церемонію інтронізації «найвеличнішою з усіх, на яких він побував: «Потужна делегація політиків і громадських діячів знають вашу діяльність по всьому світу. Хочу вам подякувати за спільну справу плекання української мови і кульутри, України, яка в кожному серці.  Пишаюся за усі Церкви, які несуть віру українцям в Америці. Щасливий, що, як посол, маю честь допомогти як дипломат у спільній справі – це мир, нормальне життя, засноване на правильних цінностях. Це важливо зараз, коли Україна перебуває під атакою  тих, хто наразі йде неправильним шляхом. Я сподіваюся, що ми всі разом зробимо так, щоб українці відчули, що віра їм допомагає пересилити  всі розбіжності, які між ними зараз є, і разом прийти до тої мрії, яку ми усі маємо. Я побуаав на 9-ти інавгураціях президенських, але ця інтроназація найвеличніша.»