• Головна
  • Новини
  • На фестивалі колядок у Чикаго зібрали кошти на лікування українських воїнів...

На фестивалі колядок у Чикаго зібрали кошти на лікування українських воїнів

31.01.2019, 11:12
На фестивалі колядок у Чикаго зібрали кошти на лікування українських воїнів - фото 1
Щорічний фестиваль колядок “Колядуймо разом” відбувся днями у Чикаго. У рамках заходу зібрали понад $7 тис. на лікування українських воїнів.

Щорічний фестиваль колядок “Колядуймо разом” відбувся днями у Чикаго.   У рамках заходу зібрали понад $7 тис. на лікування українських воїнів, повідомляє Укрінформ з посиланням на ukrainianpeople.us.

Фестиваль.jpg

«У приміщенні Українського католицького собору Св. Миколая (Saint Nicholas Ukrainian Catholic Cathedral) в Чикаго відбувся Різдвяний фестиваль “Колядуймо разом”. Під купол столітнього храму ангели несли на крилах чудесні мелодії колядок, щедрівок, різдвяних народних пісень у виконанні українських хорових колективів штату Іллінойс. Фестиваль продовжив традиції українського хорового мистецтва, закладені у Місті Вітрів ще на початку ХІХ століття», - йдеться у повідомленні.

«Усі пожертви від концерту призначались на лікування наших захисників в Україні. Було зібрано $ 7401. Присутні вшанували полеглих героїв Хвилиною Мовчання», - додається з цього приводу.

Зазначається, що організатори фестивалю “Колядуймо разом” та численні волонтери доклали чимало зусиль, аби цьогорічний різдвяний концерт пройшов велично, радісно і цікаво. “Колядуймо разом” – це одночасно і музичний фестиваль, і християнський, і фестиваль єдності. Це свято, яке об’єднує нас усіх, як християн, і як потужну єдину громаду у любові до Бога, до наших традицій і один до одного”, – поділилася враженнями після концерту голова оргкомітету Христина Мусій.

“Колядуймо разом” – це «щорічний фестиваль колядок з давньою традицією, на який збираються, щоб спільно прославляти народження Предвічного Бога, хори та гурти української діаспори Іллінойсу, як церковні, так і громадські, різних конфесій і різних вікових категорій».

Відкриваючи концертну програму, Преосвященніший владика Венедикт (Алексійчук)  підкреслив, що «коляда у виконанні хорів завжди лунатиме як свідчення єдності українців, збереження прадавніх традицій нашої культури і нашої віри».

Владика Венедикт вручив подячну грамоту від Єпархії святого Миколая панові Михайлові Голіяну, який очолював комітет близько 20 років, за “керівництво та багаторічну відданість справі збереження та уславлення українських традицій через щорічний концерт “Колядуймо разом”.

Відкривав концерт спільний виступ трьох дитячих шкіл бандуристів міста Чикаго і околиць, в якому взяло участь понад 30 дітей (школа гри на бандурі при організації Об’єднання Демократичної Української Молоді (ОДУМ) та школі українознавства “Дивосвіт”; школа гри на бандурі міста Чикаго; школа співу та гри на бандурі “Кобзарик” при парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці та осередку СУМ м. Палатайн.

Загалом під час фестивалю “Колядуймо разом” в Чикаго виступили 12 хорових й мистецьких  колективи.

На завершення свята прозвучав “Щедрик” для трьох груп хорів та “В’язанка колядок” в обробці Володимира Поповича, виконані спільно усіма хорами.

Організатори фестивалю “Колядуймо разом” висловили сердечну подяку усім учасникам та гостям, хорам і ансамблям та їх керівникам, усім церковним спільнотам, духовенству  та гостинним  парафіянам святого Миколая, а також усім жертводавцям, спонсорам та волонтерам за щедру підтримку і співпрацю. «Даруючи свої таланти й складаючи пожертви на благодійність, ви не тільки дбайливо оберігаєте українські різдвяні традиції й допомагаєте тим, хто в біді, але й передаєте безцінний скарб любові тим, хто прийде після вас», - зазначається у повідомленні.