• Головна
  • Новини
  • Українці США вшанували жертв Голодомору у соборі Святого Патріка...

Українці США вшанували жертв Голодомору у соборі Святого Патріка

23.11.2018, 09:48
Українці США вшанували жертв Голодомору у соборі Святого Патріка - фото 1
Представники української громади США в нью-йоркському соборі вшанули пам'ять жертв Голодомору в Україні.

Представники української громади США в нью-йоркському соборі вшанули пам'ять жертв Голодомору в Україні.

Про це йдеться на офіційному сайті генерального консульства України в Нью-Йорку, повідомляє Укрінформ.

"17 листопада у Кафедральному соборі (м. Нью-Йорк) відбулась Соборна Панахида із вшанування жертв Голодомору в Україні 1932-33 рр., яку спільно відслужили представники українського православного та католицького духовенства на чолі з Митрополитом Української Православної Церкви в США Антонієм (Щербою), єпископом Української Греко-Католицької церкви Стемфордської єпархії Павлом (Хомницьким) та Єпископом Української Греко-Католицької церкви Філадельфійської архієпархії Андрієм (Рабієм)", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що панахиду супроводжував український хор в Нью-Йорку "Думка" під керівництвом диригента колективу Василя Гречинського.

Разом з Митрополитом Антонієм та єпископом Павлом до присутніх з промовами звернулись Президент УККА Андрій Футей, Постійний Представник України при ООН Володимир Єльченко та Генеральний консул України в Нью-Йорку Олексій Голубов, який зачитав звернення до учасників заходу Посла України в США Валерія Чалого.

Загалом участь у заході взяли члени українських громадських організацій США, ветеранського руху, вчителі та учні шкіл українознавства, а також представники місцевої влади.

Організатором заходу виступив Український Конгресовий Комітет Америки (УККА).