• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ очолив урочистості з нагоди 50-річчя парафії Свв. Володимира і Ольги у Чикаго...

Глава УГКЦ очолив урочистості з нагоди 50-річчя парафії Свв. Володимира і Ольги у Чикаго

12.11.2018, 10:26
Глава УГКЦ очолив урочистості з нагоди 50-річчя парафії Свв. Володимира і Ольги у Чикаго - фото 1
Під час душпастирського візиту до США Патріарх Святослав 11 листопада очолив у Чикаго Богослужіння з нагоди 50-ти річчя греко-католицької парафії Свв. Володимира і Ольги, яку заснував Патріарх Йосиф Сліпий.

Під час душпастирського візиту до США Патріарх Святослав 11 листопада очолив у Чикаго Богослужіння  з нагоди 50-річчя греко-католицької парафії Свв. Володимира і Ольги, яку заснував Патріарх Йосиф Сліпий. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Чикаго.jpg

«Ця парафія є символом відродження, зцілення, а також свідком воскресіння української Церкви у США. Навіть тоді, коли Церква на рідних землях перебувала у стані переслідувань, світло надії засяяло над нашим народом. Ми сьогодні хочемо скласти подяку Богові за нашого великого ісповідника віри, свідка воскресіння і носія Божої сили Патріарха Йосифа Сліпого», — наголосив Глава УГКЦ у промові під час урочистої Літургії.

Першоєрарх продовжив: «Головний винуватець свята — громада храму Святих Володимира і Ольги. Це до вас я приїхав, щоб від усієї Церкви привітати та подякувати вам за працю, служіння, молитви, а також за все, що ви робите (можливе і неможливе), щоб підтримати розвиток розбудови нашої Церкви», — зауважив Блаженніший Святослав.

За словами Глави УГКЦ, ця урочистість є святом не лише цієї парафії, але всієї УГКЦ.

Крім того, була проголошена патріарша грамота пароху та парафіянам з нагоди святкування ювілею, а також освячено пам’ятну таблицю четвертих патріарших відвідин з нагоди 50-ліття парафії Святих Володимира і Ольги Патріархом Святославом.

Глава УГКЦ висловив слова глибокої вдячності владиці Венедиктові (Алексійчуку), правлячому єпископу Чиказької єпархії, за організацію візиту та служіння.

12 листопада Глава Церкви відвідає ще одну парафію УГКЦ в Чикаго, — Святого Йосифа Обручника. Тут о 18:30 відбудеться Божественна Літургія.

Довідка

Собор Святих Володимира і Ольги — храм Української Греко-Католицької Церкви, розташований у районі «Українське село» в Чикаго. Це один із головних центрів Чиказької єпархії УГКЦ.

Парафія Святих Володимира і Ольги в Чикаго була заснована в 1968 році патріархом Йосифом Сліпим і єпископом Чиказької єпархії Ярославом Габро.

Будова храму тривала у 1971 - 1973 роках. 20 травня 1973 року Блаженніший Йосиф освятив новозбудований собор.

Архітектор храму Ярослав Корсунський. Він опрацював план цього храму на основі візантійсько-українського стилю, вживаного в Україні упродовж ХІ – ХІІІ століть.