Українці у Стамбулі сьогодні моляться за Томос

31.08.2018, 11:00
Українці у Стамбулі сьогодні моляться за Томос - фото 1
У Стамбулі зібрались українці, які просять Вселенського Патріарха Варфоломія надати Томос на створення на української помісної Церкви.

У Стамбулі зібрались українці, які просять Вселенського Патріарха Варфоломія надати Томос на створення української помісної Церкви.

Про це повідомила кореспондент"Прямого" Ольга Шилкіна, яка перебуває на місці події.

українці.jpg

"Поблизу церкви Святого Георгія, офіційної резиденції Вселенського патріарха Варфоломія, сьогодні, 31 серпня, зібрались українські віряни. Адже саме тут, без перебільшення, цими днями вирішуватиметься доля України: Чи надавати Томос українській православній Церкві", - повідомила кореспондент "Прямого".

Вже відомо, що літак Московської Патріархії приземлився у Стамбулі, але достеменно не відомо, чи прибув сам Кирило. Учора в Стамбулі бачили його заступника Іларіона. Деякі експерти сходяться на думці, що це буде остання спроба Московського Патріархату схилити Варфоломія на свій бік, аби запобігти наданню Томосу українській православній Церкві.

Крім того, віряни української православної Церкви прийшли помолитися за Томос про автокефалію української помісної Церкви.
"Коли нам дадуть можливість, ми просто зайдемо в храм. Ми хочемо помолитися, прикластися до тих святинь, які там знаходяться. Ми хочемо звернутися до Вселенського Патріарха, щоб він надав Томос про автокефалію, тому що мріємо, що колись в Україні настане мир і порозуміння, якщо цей історичний документ буде прийнято", - наголосив пан Святослав, один з вірян, які прийшли до церкви Святого Георгія, щоб помолитися за надання Томосу українській помісній Церкві.

Також він зазначив, що вірянам не забороняли збиратись поблизу церкви, адже вони не прийшли на політичні акції, а всього-на-всього прийшли помолитися. Крім того, віряни  з України сподіваються, що жодних провокацій з боку Кремля не буде.