• Головна
  • Новини
  • Українські православні єпископи в діаспорі привітали вірних з Днем незалежності України...

Українські православні єпископи в діаспорі привітали вірних з Днем незалежності України

18.08.2018, 10:29
Українські православні єпископи в діаспорі привітали вірних з Днем незалежності України - фото 1
Українські православні єпископи поза межами України оприлюднили послання з нагоди 27 річниці Незалежності. 24 серпня їх вірні молитимуться за Україну.

Українські православні єпископи поза межами України оприлюднили послання з нагоди 27 річниці Незалежності. 24 серпня їх вірні молитимуться за Україну.

УПЦ-поза-м-ежами-України.gif

«Протягом цих двадцяти семи років ми страждали від багатьох викликів, які загрожували продовженню цієї незалежності. Це був лише глибокий і великий прояв волі громадян нації, щоб всі ці загрози були призупинені. Це надзвичайно складний шлях, протягом якого надія продовжує утримувати усе, і що розвиваючі кроки з встановленням демократії, заснованої на законі, незабаром примусять політичні процеси та їх послідовників поставити людей та націю перед особистими планами та бажанням самозабезпечення.

Україна стикається з постійними загрозами іноземного вторгнення - чи це фактична фізична окупація території збройними силами, як на Донбасі так і в Криму, чи спроби контролювати або визначити економіку, культуру, духовність та навіть історичну правду в країні, тими, хто виступає як "друг" нації.

Наші молитви полягають в тому, що громадяни України будуть наполегливо продовжувати виражати свою волю представникам своїх урядів та керівникам країни. Наша тверда думка полягає в тому, що вони будуть керуватися Божим провидінням, не лише з огляду на політичні та соціальні аспекти повсякденного життя, але головне в духовних аспектах.», - йдеться у посланні.

Єпископи закликали вірних до  духовного оновлення та справжньої єдності та визначили сьогоднішню місію Церкви.

«Церква повинна знову стати моральною свідомістю для нації, так як вона завжди була, протягом всієї славної епохи Київської Русі, перш ніж навколишні народи почали перемагати і розділяти націю та узурповувати її історію», - такими словами завершили послання владики:

† ЮРІЙ, Митрополит Української Православної Церкви Канади
† АНТОНІЙ, Митрополит Української Православної Церкви США і в Діаспорі
† ЄРЕМІЯ, Архиєпископ Української Православної Єпархії Бразилії та Південної Америки

† ДАНИЇЛ, Архиєпископ Української Православної Церкви США та Західної Європи

† ІЛАРІОН, Єпископ Української Православної Церкви Канади
† АНДРІЙ, Єпископ Української Православної Церкви Канади