• Головна
  • Новини
  • Українська Православна Церква США відзначила 100-річний ювілей...

Українська Православна Церква США відзначила 100-річний ювілей

31.07.2018, 13:25
Українська Православна Церква США відзначила 100-річний ювілей - фото 1
Українська православна церква США відзначила століття від часу свого заснування. Про це йдеться в сюжеті "Голосу Америки", повідомляє Укрінформ.

Українська Православна Церква США відзначила століття від часу свого заснування. Про це йдеться в сюжеті "Голосу Америки", повідомляє Укрінформ.

УПЦ_в_США.jpg

"Хресною ходою понад 1000 парафіян та близько 100 священнослужителів завершили святкування 100-ї річниці від часу заснування Української Православної Церкви Америки та 1030-ліття Хрещення Київської Русі-України", - йдеться у сюжеті.

Як зазначає видання, на триденні святкування віряни з'їхалися зі всіх куточків Америки, а також були гості з Канади та України.

Водночас, паралельно зі святкуванням відбувався з'їзд української православної ліги, на яку приїхала велика кількість молоді.

Митрополит Антоній, який очолює Українську Православну Церкву Америки, головним завданням назвав залучення молодих вірян до Церкви.

"Мені особливо радісно бачити тут на з'їзді нашу молодь, бачити радість та надію на їх обличчях. Вони повні надії, вони відчувають, що для них немає нічого неможливого. Я їм завжди кажу: "Ніколи не змінюйтесь, зберігайте цю надію та позитивний настрій", - сказав він.

Нагадаємо, Українська Православна Церква у США народилася в той час, коли радянська влада в Україні почала кампанію знищення Церкви. На пожертви прихожан Церква, очолена митрополитом Мстиславом, купила в штаті Нью-Джерсі неподалік Нью-Йорка, 24 га землі. Так народилася митрополія. 

Сьогодні на її території розташована церква-меморіал Святого Андрія, український цвинтар, український православний культурний центр, семінарія Святої Софії, де на повній стипендії навчаються і семінаристи з України.

Читайте також: Українська православна діаспора. Ч. 1. Заснування церковних структур