• Головна
  • Новини
  • Світовий конгрес українців закликає Константинополь надати Томос про автокефалію...

Світовий конгрес українців закликає Константинополь надати Томос про автокефалію

23.04.2018, 10:05
Світовий конгрес українців закликає Константинополь надати Томос про автокефалію - фото 1
Українська діаспора підтримує звернення до Всеселенського Патріарха стосовно надання Православній Церкві в Україні автокефального статусу. Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє Укрінформ.

Українська діаспора підтримує звернення до Всеселенського Патріарха стосовно надання Православній Церкві в Україні автокефального статусу.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє Укрінформ.

«Світовий конгрес українців від імені двадцятимільйонної української діаспори закликає Вселенського Патріарха надати Томос про автокефалію Православної Церкви в Україні», - сказав Чолій.

В СКУ нагадали, що президент організації двічі протягом останніх трьох років зустрічався із Вселенським Патріархом Варфоломієм, якому передав Резолюції річних загальних зборів СКУ із закликом надати Томос про автокефалію Української Православної Церкви Київського Патріархату. «У рамках зустрічей Євген Чолій також наголошував на ролі Української Церкви для духовного єднання народу України», - пояснили в українській організації.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського Патріарха із проханням видати томос щодо автокефалії Православної Церкви в Україні.

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення для передачі Вселенському Патріарху Варфоломію про надання Українській Церкві томосу про автокефалію з підписами усіх архиєреїв, які підтримали це рішення.

Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо створення Єдиної Помісної української Православної Церкви.