• Головна
  • Новини
  • Лідера українських організацій Болгарії викликали в поліцію через коментар про Патріарха Кирила...

Лідера українських організацій Болгарії викликали в поліцію через коментар про Патріарха Кирила

01.04.2018, 14:27
Лідера українських організацій Болгарії викликали в поліцію через коментар про Патріарха Кирила - фото 1

Голову Спілки українських організацій у Болгарії "Мати Україна", громадянку Болгарії українського походження Олену Коцеву викликали до поліції для надання пояснень щодо нібито обурливого коментаря на адресу Патріарха Російської Православної Церкви Кирила (Гундяєва).

Голову Спілки українських організацій у Болгарії "Мати Україна", громадянку Болгарії українського походження Олену Коцеву викликали до поліції для надання пояснень щодо нібито обурливого коментаря на адресу Патріарха Російської Православної Церкви Кирила (Гундяєва).

Про це повідомляє «Прямий» з посиланням на сайт ukr.bg.

Основною причиною зацікавлення поліцейських, ідеться в повідомленні, став коментар під статтею видання "Фактор" під назвою "Посольство України обурилося заявою Патріарха Кирила", в якому Олена Коцева написала: "Як громадянка Болгарії і українка я обурена до глибини душі російською пропагандою, яка струмує в вечірньому ефірі БНТ (Болгарського національного телебачення). Інтерв'ю з патріархом Кирилом є 100-відсотковою провокацією проти України і проти Болгарії. Журналістам в БНТ має бути соромно. Якщо вирішили ставити питання, пов'язані з агресією РФ проти України, то могли хоча б трохи дізнатися про оцінки дій РФ проти України в світі. Чи ви не бачите далі свого носа?".

У поліцейському управління повідомили, що викликали жінку з приводу обурливого коментаря про "нахабне і брехливе інтерв'ю по БНТ про пана Гундяєва, за сумісництвом патріарха РПЦ".

За словами Коцевої, у Головній дирекції по боротьбі зі злочинністю (ГДБОЗ) її попросили написати пояснення з приводу свого коментаря і пообіцяти не повторювати подібного. Однак через відмову це зробити співробітник поліції, як стверджує громадянка Болгарії українського походження, почав погрожувати їй і обіцяв затримати на 24 години.

"Після втручання адвоката на Олену Коцеву був складений протокол, в якому її попередили не загрожувати безпеці країни і вести себе згідно закону", - йдеться у матеріалі болгарського видання.

"Виявилося, що в цих словах ГДБОЗ бачить загрозу своєму існуванню (існуванню Болгарії)... і закликати мене, громадянку Болгарії, не загрожувати... (Росії!)", - пояснює Коцева.

У свою чергу посольство України в Республіці Болгарія закликало керівництво Міністерства внутрішніх справ Республіки Болгарія організувати службове розслідування за фактом порушення гарантованих Конституцією Болгарії свобод громадянки Олени Коцевої.

Дипломати також висловили сподівання, що згаданий прикрий інцидент не має будь-якого політичного підґрунтя і є помилковим перевищенням повноважень органів поліції під час вжиття упереджувальних заходів щодо унеможливлення створення «загроз» на адресу патріарха РПЦ Кирила з боку Коцевої.

Нагадаємо, раніше віце-прем’єр Болгарії Валері Симеонов закликав ставитися до Глави Російської Православної Церкви Кирила Гундяєва як до агента КДБ і мільярдера, а не як до релігійного діяча.