• Головна
  • Новини
  • Патріарх Святослав закликав українських студентів у Польщі після навчання повертатися додому...

Патріарх Святослав закликав українських студентів у Польщі після навчання повертатися додому

17.03.2018, 15:50
Патріарх Святослав закликав українських студентів у Польщі після навчання повертатися додому - фото 1
Українська молодь вишів Кракова зустрілась з Главою УГКЦ.

«Хочу сердечно привітати греко-католицьку громаду в Кракові», - такими словами Блаженніший Святослав розпочав свій офіційний візит до Кракова. В аеропорту Главу УГКЦ зустрічав о. Петро Павлище, парох греко-католицької парафії у Кракові, о. Григорій Назар, парох для греко-католиків у м. Горлиці, та українська молодь.

Краків_молодь.jpg

Глава УГКЦ прибув до Кракова, щоб презентувати свою книгу «Діалог лікує рани», яка сьогодні з огляду на непросту ситуацію у польсько-українських стосунках виглядає особливо актуальною.

На презентацію книги прийшла українська молодь - студенти, яка навчаються у вишах Кракова.

Патріарх Святослав закликав їх після навчання у вищих навчальних закладах Кракова повертатися до України, адже вона їх потребує і чекає, інформує 17 березня  Департамент інформації УГКЦ.

Зазначимо, зараз в Польщі перебуває близько 17 тисяч студентів з України. Всього ж в європейських ВНЗ навчається близько 50-55 тисяч українців. Цю проблему так коментує директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» Ірина Ключковська:

«Ми обстежили студентів Львова  і Львівщини, фактично охопили усі провідні університети Львова. Цифри, які ми отримали, були дуже сумні: понад 80% наших студентів декларували намір виїхати за кордон після закінчення інститутів. Щодо тих студентів, які вже вирішили їхати, то Україна, як демократична країна, звісно, не може нікому це заборонити…Оскільки ми не можемо закрити кордони, повинні навчитися використовувати той величезний потенціал наших людей, який вже формується за кордоном, для розвитку нашої країни. Шляхів дуже багато. Ми можемо цих молодих людей, як сформованих фахівців, запрошувати експертами, консультантами бізнесу, викладачами у виші, для розробки спільних технологій. Треба напрацювати окрему програму залучення інтелектуального потенціалу наших фахівців в Україні”.