• Головна
  • Новини
  • Сьогодні українська громада Страсбурґа переходить на григоріанський календар...

Сьогодні українська громада Страсбурґа переходить на григоріанський календар

12.02.2018, 14:10
Сьогодні українська громада Страсбурґа переходить на григоріанський календар - фото 1
Українська громада м.Страсбурґа, після попереднього опитування вірних, переходить на новий (григоріанський) календар у Літургійних Богослужіннях. Ідею змінити церковний календар запропонував судовий вікарій єпархії Св. Володимира Великого УГКЦ о.Іван Дуфанець.

Українська громада м.Страсбурґа, після попереднього опитування вірних, переходить на новий (григоріанський) календар у Літургійних Богослужіннях.

Календарне нововведення запропонував судовий вікарій єпархії Св. Володимира Великого УГКЦ о.Іван Дуфанець.

Перехід є попереднім, “ad exsperimentum”. Пробний термін застосування нового календаря у Богослужіннях триватиме 2 роки. У випадку позитивного досвіду застосування нового календаря, у 2020 році перехід відбудеться остаточно.

Дата переходу визначена на понеділок, 12 лютого 2018 р., у перший день Великого Посту за григоріянським календарем, повідомляє сайт єпархії Св. Володимира Великого у Парижі для українців греко–католиків у Франції, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі та Швейцарії.

У Паризькій єпархії це вже друга громада, яка перейшла на григоріанський календар. Першою стали українці студенстського міста Лювен у Бельгії. Також громада м. Санліс має традицію святкувати Різдво Христове згідно з григоріанским та юліанським календарями, у питанні інших свят, вони дотримуються юліанського календаря.