• Головна
  • Новини
  • Біля столиці Італії відроджують забутий український монастир...

Біля столиці Італії відроджують забутий український монастир

25.10.2017, 13:34
Біля столиці Італії відроджують забутий український монастир - фото 1
Півсотні волонтерів української громади разом з Українською греко-католицькою церквою відроджують забутий український монастир Святого Теодора Студита «Студіон», який перебуває біля озера Альбано неподалік Рима, повідомило Радіо Свобода.

Півсотні волонтерів української громади разом з Українською греко-католицькою церквою відроджують забутий український монастир Святого Теодора Студита «Студіон», який перебуває біля озера Альбано неподалік Рима, повідомило Радіо Свобода.

Монастир розташований за 20 кілометрів від Рима. На сьогодні структура має облаштовані кімнати готельного типу для проживання 30 осіб, а інші приміщення потребують капітального ремонту. Храм перебуває у аварійному стані, тому літургії проводити заборонено.

Українська греко-католицька церква спільно з дипломатами шукають фінансової підтримки для його відновлення. Наразі монастирем опікується призначений прокуратор Орест Козак – ієромонах з Греції.

За словами Козака, церква планує організувати іконографічну школу візантійської традиції, іконописну майстерню, міжнародні конференції та літній табір для дітей.

Він також закликав активніше поширювати рідну традицію серед іноземців, бо про українську церкву майже ніхто не знає.