• Головна
  • Новини
  • Греко-католики Парижа на прикладі св. Матері Терези чинитимуть милосердя...

Греко-католики Парижа на прикладі св. Матері Терези чинитимуть милосердя

28.09.2017, 13:26
Греко-католики Парижа на прикладі св. Матері Терези чинитимуть милосердя - фото 1
У Єпаріхальному домі 21-23 вересня відбулася VI сесія Собору духовенства, монашества та мирян єпархії св. Володимира Великого в Парижі (УГКЦ), яку очолює владика Борис (Гудзяк). Темою цієї сесії було “Боже милосердя”.

У Єпаріхальному домі 21-23 вересня відбулася VI сесія Собору духовенства, монашества та мирян єпархії св. Володимира Великого в Парижі (УГКЦ), яку очолює владика Борис (Ґудзяк). Темою цієї сесії було “Боже милосердя”.  

Йшлося про те, як поняття великодушності, відкритості, милосердя та єдності впроваджувати у повсякденне життя. Про це РІСУ повідомили у Службі комунікації єпархії св. Володимира Великого у Парижі.

УГКЦ-у-Франції.gif

Головним доповідачем та проповідником на Соборі був о. Браєн Колодейчук, МС, священик згромадження місіонерів милосердя, яке заснувала св. Мати Тереза.  О. Браєн є канадійцем українського походження. Він співпрацював свого часу зі св. Мати Терезою та був постулатором справи її беатифікації та канонізації.

У доповіді о. Браєна йшлося про те, як через призму служіння найбіднішим, можна робити «маленькі речі з великою любов’ю».

УГКЦ-Франція.gif

Таким чином, як йдеться у повідомленні Служби комунікації єпархії св. Володимира Великого,  саме життя та приклад св. Матері Терези впроваджує єпархію св. Володимира Великого в Парижі в рік роздумів над милосердям, відкритістю, великодушністю та єдністю.

О. Браєн подарував єпархії частинку мощей св. Матері Терези, які зберігаються в катедральному соборі св. Володимира в Парижі.

Собор обговорив також Стратегією “Христос – наша надія”. Цей стратегічний душпастирський план вийшов друком кількома мовами і тепер поширюється у єпархії для практичної реалізації цієї стратегії.

УГКЦ-в-Парижі.gif

На Собор прибули гості з інших спільнот на чолі з владикою Мішелем Сантьє, латинським єпископом Кретею, на території якого розташований єпархіальний дім єпархії св. Володимира Великого (УГКЦ), а також сестри місіонерки милосердя св. Мати Терези, які несуть своє служіння у Парижі.