• Головна
  • Новини
  • XXI Собор Української Православної Церкви США прийняв стратегічний план розвитку...

XXI Собор Української Православної Церкви США прийняв стратегічний план розвитку

26.10.2016, 09:45
XXI Собор Української Православної Церкви США прийняв стратегічний план розвитку - фото 1
З 19 по 22 жовтня 2016 року у Савт Бавнд Бруці, (Н. Дж.), відбувся XXI-й Звичайний Собор Української Православної Церкви США.

З 19 по 22 жовтня 2016 року у Савт Бавнд Бруці, (Н. Дж.), відбувся XXI-й Звичайний Собор Української Православної Церкви США.

Розпочався Собор Літургією, яку 19 жовтня очолив Митрополит Антоній, Предстоятель УПЦ в США та Діаспори, у співслужінні духовенства Української Православної Церкви США: Митрополита Юрія, Митрополита Канади і Предстоятеля Української Православної Церкви в Канаді; архиєпископа Єремії, Правлячого Архиєрея Південно-Америкої єпархії та Правлячого Архиєрей Західної Єпархії та Голова Консисторії УПЦ США Даниїла.

21-й Звичайний Собор розпочався в Ротонді Консисторії.  Митрополит Антоній представив офіційне привітання від Вселенського Патріарха Варфоломія I. Митрополит Юрій привітав усіх учасників Собору і підтвердив міцні зв'язки між Церквою в Канаді та США.

Предстоятель Церкви Митрополит Антоній у своїй промові говорив про "оновлення",  про новий Стратегічний План розитку цієї Церкви , який обговорювали на Соборі.

У доповідях, представлених на Соборі, йшлося про діяльність Церкви та її фінансовий стан. Озвучені були доповіді від Свято-Софійської Семінарії, від Української Православної Ліги, Юнацької Української Православної Ліги та Товариства св. Андрія – основних організацій УПЦ в США.

УПЦ_в_США.jpg

У пленарних засіданнях були заслухані доповіді всіх відділів Церкви, включаючи відділи Опікунської Діяльності, Християнського Милосердя, Відділ Молоді, Відділ Церковних Виддань, Відділу Зв'язків з Громадськістю, у Справах Культури, Архіву, Розвитку Духовенства, Свято-Софіївської Бібліотеки, Цвинтаря св. Андрія та Табору Всіх Святих.

Оскільки у 2018 році УПЦ в США святкуватиме 100-річний ювілей, було вирішено оприлюднити Архиєрейський щорічний заклик за внесок до Благодійного Фонду ​​митрополита Мстислава. Цей Фонд необхідний для того, щоб фінансово підтримувати служіння Церкви.

На Соборі йшлося про активну діяльність єпискоап Даниїла – про його гуманітарну допомогу людям не лише у США, але й в Україні. Було прийнто рішення номінувати владику Даниїла на архиєпископа. Митрополит Антоній поінформував делегатів Собору про те, що ця кандидатура буде представлена для включення в Диптихи Святої Вселенської Православної Церкви.

На Соборі обрали членів Ради Митрополії, Ревізійної Комісії та Церковного Суду.

УПЦ_в_США_2.jpg

Рада Єпископів УПЦ в США заснувала найвищу нагороду – "Великий Благодійник" – для нагородження людей, відданих Українській Православні Церкві США. Нагороду  "Великий Благодійник" отримали: Стевен Сивулич, Гелен Грінліф, Михайло Герець, Геіл Волощак, протопресвітер Тарас Чубенко та Оля Кофі.

На Соборі був представлений стратегічний план розвитку УПЦ в США. Йде мова про майбутнє Української Православної Церкви США. Було прийнято рішення затвердити та почати реалізацію цього Стратегічного Плану. Всі учасники Собору підтримали  таке рішення одноголосно. Про це РІСУ повідомили у прес-службі УПЦ в США.