• Головна
  • Новини
  • Московський суд прийняв рішення знести єдиний у Росії храм УПЦ КП...

Московський суд прийняв рішення знести єдиний у Росії храм УПЦ КП

04.10.2016, 12:40
Московський суд прийняв рішення знести єдиний у Росії храм УПЦ КП - фото 1
Московський обласний суд 3 жовтня ухвалив рішення знести у місті Ногинську Свято-Троїцький храм Богородської єпархії УПЦ КП.

145n.jpg-jjjj.jpgМосковський обласний суд 3 жовтня ухвалив рішення знести у місті Ногинську Свято-Троїцький храм Богородської єпархії УПЦ КП.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив єромонах Святослав Скороход.

«Сьогодні чорний понеділок для Богородської єпархії УПЦ Київського Патріархату в Росії. Московський обласний суд виніс рішення за нашим Апеляційним позовом. З третього жовтня 2016 р. вступає в силу остаточний вирок в знесенні нашого Свято - Троїцького храму в м. Ногінську Московської області задовільнивши позивача Адмiнicтрацiю Ногiнського району (а по сутi Московську Патрiархiю) та рішення першої судової інстанції Ногінського міського суду», - пише він.

Священнослужитель Київського Патріархату повідомив, що згідно із постановю суду храм буде знесений в 4-місячний термін за рахунок Київського Патріархату.

«Напередодні засідання суду на нашого адвоката Горюнову Тетяну Федорівну був скоєн напад, ввечорі повертаючись додому невідомі з машини почали по ній стріляти, опісля погрожуючи по-телефону розправою у випадку подальшої підтримки та захисту нашого храму в суді.

На жаль, все українське систематичне підчищається і нищиться: сьогодні резонансне рішення по знесенню храму, до того закриття української бібліотеки та ліквідування єдиної централізованої української організації "Український Конгрес Росії», - додав о. Святослав.

Церква в Ногінську була єдиною культовою спорудою на території Росії, що входять в юрисдикцію УПЦ КП.

Свято-Троїцький храм існував з початку 90-х років, а в 94-му році його настоятель митрополит Адріан (Скорина), будучи етнічним українцем, перейшов в УПЦ КП. Цькування

Вірян та священнослужителі УПЦ КП постійно зазнавали цькування з боку Московського Патріархату, а з початку російсько-української війни воно набуло глобального характеру.

Храм щодня таврували по телебаченню, по місцевому радіо і в газетах. Тексти розклеєних по місту листівок теж стали жорсткішими. У них УПЦ КП називалася вже «лже-церквою» і повідомлялося, що її священики «не вважають гріхом вбивати тих, хто живе на Донбасі і в Москві», а також «вітають військові дії хунти на південному сході країни».

Апогеєм цькування стала подача позову у земельному спорі від імені адміністрації Ногінського району.