• Головна
  • Новини
  • УГКЦ організовує форум і прощу українських мігрантів Європи до Фатіми...

УГКЦ організовує форум і прощу українських мігрантів Європи до Фатіми

29.07.2016, 09:59
УГКЦ організовує форум і прощу українських мігрантів Європи до Фатіми - фото 1
З ініціативи Пасторально-Міграційного Відділу УГКЦ 21-23 жовтня 2016 р. у Фатімі (Португалія) в контексті з'їзду Єпископів Східних Католицьких Церков Європи заплановано т проведення Форуму мігрантів Європи.

З ініціативи Пасторально-Міграційного Відділу УГКЦ 21-23 жовтня 2016 р. у Фатімі (Португалія) в контексті з'їзду Єпископів Східних Католицьких Церков Європи заплановано проведення Форуму мігрантів Європи.

Фатіма.jpg

Тема цього заходу: «Ініціативи Церкви та громадських організацій щодо пожвавлення духовного та суспільного життя новітніх українських мігрантів в Європі у світлі сучасних викликів». Крім того запланована у цих днях також і проща українських мігрантів Європи до Фатіми. До проведення зазначених заходів активно долучиться УГКЦ в Італії та Іспанії.

Згідно з рішенням останніх загальних зборів УГКЦ в Італії та Іспанії, у форумі візьмуть участь 1-2 священики та 1-8 мирян-мігрантів від кожної країни.

Владика Йосиф (Мілян), Голова Пасторально-Міграційного Відділу УГКЦ, наголосив, що учасниками прощі можуть стати усі, хто цікавиться тематикою міграції в Україні.

«УГКЦ оголосила велику прощу українських мігрантів Європи до Фатіми 21-22 жовтня. В рамках цієї прощі, а також Зустрічі Східних католицьких єпископів, темою якої є міграція, наша Церква проведе Форум мігрантів Європи, щоб застановитися над проблемами міграції, зберегти свою релігійну, церковну ідентичність, попрацювати над системою цінностей. Ці події відбуватимуться напередодні 100-літнього ювілею від часу об’явлення Пресвятої Богородиці дітям в Фатімі, який святкуватимуть наступного року», – зазначив владика Йосиф.