• Головна
  • Новини
  • У Франції представлять проект відновлення храму свв. Бориса і Гліба і Культурний центр Анни Ярославни....

У Франції представлять проект відновлення храму свв. Бориса і Гліба і Культурний центр Анни Ярославни.

11.05.2016, 12:57
У Франції представлять проект відновлення храму свв. Бориса і Гліба і Культурний центр Анни Ярославни. - фото 1
Урочисті заходи розпочнуться із покладання квітів до пам’ятника королеві Анні та меморіальної дошки жертвам Голодомору, а тqакож богослужіння у Аббатсві Святого Венсана.

22 травня у містечку Санліс, де жила і діяла донька Ярослава Мудрого, відбудеться День Анни Київської, королеви Франції, передає VIDIA із посиланням на Культурний центр Анни Ярославни.

Урочисті заходи розпочнуться із покладання квітів до пам’ятника королеві Анні та меморіальної дошки жертвам Голодомору, а також богослужіння у Аббатсві Святого Венсана.

Анна.jpg

Серед інших заходів – імпровізація за участю співачки Оксани Мухи, презентація Академії лідерства, конференція “Інтелектуальний простір довкола Анни Київської” та презентація проекту храму Святих Бориса і Гліба і Культурного центру Анни Ярославни.

Також українська дизайнерка Оксана Караванська представить унікальну колекцію “Анна Київська – Королева Франції”.

Нагадаємо, Культурний центр Анни Ярославни має стати центром консолідації українців та джерелом знань про Україну в Західній Європі.

Храм Святих Бориса і Гліба Українська Єпархія Святого Володимира в Парижі придбала 2013-го року та взялася за ремонт і відновлення церкви.

Церква_Бориса_і_Гліба.jpg

Зокрема, над проектом працює архітектор меморіалу Голодомору у Вашингтоні Лариса Курилас.

Лариса_Курилас.jpg

Меморіал-Голодомору-проект_Вашингтон.jpg