• Головна
  • Новини
  • У папській базиліці Санта Марія Маджоре молитовно вшанували всіх жертв Чорнобиля...

У папській базиліці Санта Марія Маджоре молитовно вшанували всіх жертв Чорнобиля

22.04.2016, 13:10
У папській базиліці Санта Марія Маджоре молитовно вшанували всіх жертв Чорнобиля - фото 1
Усі об’єднались у молитві за душевне та тілесне зцілення всіх, хто долав наслідки і хто постраждав від цієї соціально-екологічної катастрофи.

Рим1.jpg21 квітня у папській базиліці Санта Марія Маджоре була відслужена панахида за загиблими ліквідаторами та всіма жертвами Чорнобильської катастрофи.

Заупокійну молитву очолив владика Іриней (Білик), канонік цієї базиліки, у співслужінні з владикою Теодором (Мартинюком), єпископом помічником Тернопільсько-Зборівської єпархії та духовним очільником українських паломників-чорнобильців, Тадеушем Кондрусевичем, архиєпископом-митрополитом Мінсько-Могилевським РКЦ, владикою Діонізієм (Ляховичем), апостольським візитатором для українців греко-католиків Італії та Іспанії, а також українського духовенства.

«Аварія на Чорнобильській атомній електростанції спричинила катастрофу з глобальними соціально-екологічними наслідками», – сказав у своєму слові владика Іриней. «Чорнобиль став важким хрестом, який Україна змушена нести до сьогодні, а багато лиха ще можемо очікувати», – наголосив архиєрей і закликав єднатися у молитві за всіх потерпілих від цієї атомної мегакатастрофи й робити все можливе, щоб не повторилося подібне лихо.

Рим_2.jpg

На завершення усі об’єднались у молитві за душевне та тілесне зцілення всіх, хто долав наслідки і хто постраждав від цієї соціально-екологічної катастрофи.

Рим_3.jpg

Окрім чорнобильських делегацій з України та Білорусі участь у молитві взяли посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська, українські віряни в Італії, а також українські студенти Папської колегії св. Йосафата. Про це повідомляє Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.