• Головна
  • Новини
  • Єпископ Борис (Ґудзяк) закликав католиків Франції відгукнутися на прохання Папи і допомогти Україні...

Єпископ Борис (Ґудзяк) закликав католиків Франції відгукнутися на прохання Папи і допомогти Україні

18.04.2016, 14:51
Єпископ Борис (Ґудзяк) закликав католиків Франції відгукнутися на прохання Папи і допомогти Україні - фото 1

Голова Департаменту зовнішніх церковних зв’язків УГКЦ, єпископ в Парижі для Франції, Бельгії, Нідерландів, Люксембурґу та Швейцарії 14 квітня звернувся до католиків Франції з закликом відгукнутися на прохання Папи Франциска і провести 24 квітня в усіх католицьких храмах Франції спеціальну гуманітарну збірку для України.

владика_Борис.jpegГолова Департаменту зовнішніх церковних зв’язків УГКЦ, єпископ в Парижі для Франції, Бельгії, Нідерландів, Люксембурґу та Швейцарії владика Борис (Ґудзяк) 14 квітня звернувся до католиків Франції з закликом відгукнутися на прохання Папи Франциска і провести 24 квітня в усіх католицьких храмах Франції спеціальну гуманітарну збірку для України.

Таким чином владика УГКЦ просить європейців продемонструвати моральну солідарність всієї Католицької Церкви в Європі з народом України.

Нагадаємо, два тижні тому, в неділю Божого Милосердя, під час Ювілейного Року Милосердя, Папа Франциск закликав усіх католиків Європи відгукнутися на гуманітарну кризу в Україні, де мільйони європейців переживають неоголошену гібридну війну, що триває протягом двох років. Ця війна забрала вже майже 10 тисяч життів, десятки тисяч отримали поранення, сотні тисяч зазнали психологічної травми.

Владика Борис (Ґудзяк) у своєму зверненні до католиків Франції представив реальну картину українського воєнного сьогодення: «Незважаючи на офіційний договір про припинення вогню, що був підписаній в Мінську, війна триває. Число жертв і біженців зростає. Застановіться на хвильку: після двох років налічується 1,7 мільйона внутрішньо переміщених осіб і близько мільйона біженців в сусідніх країнах. Півмільйона не мають основних продуктів харчування і сотні тисяч не мають безпечного доступу до питної води. Майже два мільйони залишаються в тих регіонах, де українські та міжнародні гуманітарні організації не можуть вільно проводити свою діяльність. Ми можемо тільки здогадуватися, що вони насправді переживають. Ці цифри не просто статистика. За кожною цифрою ховається трагедія людини або сім’ї… Ця війна складається з військових дій, масивної міжнародної пропаганди та дезінформації, нищення економіки, руйнування виробничої інфраструктури, а також політичної дестабілізації. Ця дестабілізаційна кампанія спрямована не лише проти України, але й проти об’єднаної Європи».

Голова Департаменту зовнішніх церковних зв’язків УГКЦ також просить католиків Франції «молитися за мир і справедливість в Україні, докладати зусиль, щоб знати справжню ситуацію в цій стародавній європейській країні і продемонструвати свою солідарність».