• Головна
  • Новини
  • Собор Єпископів УПЦ в США закликав світову спільноту твердо відстоювати Україну...

Собор Єпископів УПЦ в США закликав світову спільноту твердо відстоювати Україну

22.02.2016, 09:24
Владики УПЦ в США закликали всіх священнослужителів, вірних та парафіяльні громади УПЦ в США звернутися до Президента США, представників Конгресу, Сенаторів, державних керівників та законодавців, щоб вони твердо відстоювали Україну.

Владики УПЦ в США 20 лютого  закликали всіх священнослужителів, вірних та парафіяльні громади УПЦ в США звернутися до Президента США, представників Конгресу, Сенаторів, державних керівників та законодавців, щоб вони твердо відстоювали Україну.

Українську ж владу єрархи УПЦ в США застрерігають: «Голос народу повинен бути почутим та вислуханим і не може бути пригнічений шумом зброї і невизначеності тих, хто на керівних посадах, і вибирає безладдя та зловживання».

Так, у зверненні сказано:

«Ми звертаємо увагу у цю другу річницю, на жахливі та болісні сторінки історичної реальності Майдану Гідності 2014 року. І надалі Українська держава продовжує боротися проти зовнішнього вторгнення та внутрішньої політичної нестабільності, ми як і раніше вимагаємо від наших політичних лідерів у Сполучених Штатах Америки і в усьому світі, щоби сильні, ефективні міри були прийняті на підтримку України поки не стало надто пізно - ще раз. Ми закликаємо всіх наших священнослужителів, вірних та парафіяльні громади, звертатись до нашого Президента, представників Конгресу, Сенаторів, державних керівників та законодавців, щоб вони твердо відстоювали Україну, її кордони та найголовніше її людей в Україні та цілому світі!

Голос народу повинен бути почутим та вислуханим і не може бути пригнічений шумом зброї і невизначеності тих, хто на керівних посадах, і вибирає безладдя та зловживання. Використання внутрішнього протистояння та політичної нестабільності не вирішить факт зовнішнього іноземного вторгнення та бажання Росії ще раз контролювати всі аспекти українського життя.

Ми як і раніше солідарні з нашими Православними, Католицькими та іншими релігійними представниками в Україні, які довели свою відданість своїй пастві, через їх тверду молитву та в допомозі тим, хто сидів на холодній бруківці на Майдані два роки тому. Ми особисто доставляли матеріальну допомогу у лікарні, які доглядали за пораненими солдатами та сім'ями убитих. Сьогодні, однак, ми закликаємо ієрархів Православних Церков по всьому світу, щоб застосували їм Богом дану владу, в тому числі і в самій Росії, щоб закликали до припинення наступів на людей України! Ми закликаємо християн інших конфесій та прихильників усіх релігійних організацій по всьому світу, щоб закликали своїх послідовників, не мовчати та допомогти уникнути катаклізму для нації, яка пережила набагато більші катаклізми, ніж зараз переживає. Тільки за благодаттю Божою Україна відроджувалася усі 25 років - незважаючи на слабке та не однодумне керівництво на всіх рівнях – політичному, соціальному, церковному та ін., що триває навіть після Майдану. Настав час для неї розквітнути і вона вже почала - не будучи загрозою для її сусідів і не відмовляється від тисячолітніх міжнародних відносин".

Єпископи прдовжують: "Україна та її народ були значний і життєвий період часу в самому епіцентрі світового Православ'я. Наші люди ніколи не відмовлялися від своєї неймовірної віри в Бога - Отця – що є нашою Надією, в Сина - що є нашим Спасінням та Духа Святого – що є нашим Заступником. Вони також завжди моляться і просять покрову Божої Матері, яка так часто в історії всього людства допомагала своїм посередництвом. Ми, як єрархи Української Православної Церкви Сполучених Штатів Америки, просимо щирих та нескінченних молитов усіх вас, хто читає це звернення або почує його. Ми особливо звертаємося до монаших чинів по всьому світу, які постійно моляться за усіх людей, щоб вони постійно мали Україну та її народ в своїх серцях та згадували у всіх своїх молитвай».

Звернення підписали: Митрополит Української Православної Церкви США та Української Православної Церкви в Діаспорі Антоній, та Єпископ Західної Єпархії та Голова Консисторії Української Православної Церкви США Даниїл.