Глава УГКЦ освятив у Римі пам’ятник святому Володимиру

12.10.2015, 11:34
Глава УГКЦ освятив у Римі пам’ятник святому Володимиру - фото 1

На території прокатедрального собору Святої Софії в Римі у неділю 11 жовтня 2015 р., після Архиєрейської Літургії, яку очолив Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук), відбулося освячення пам’ятника святому Володимирові Великому з нагоди тисячоліття його переставлення у вічність.

Пам'ятник кн. Володимиру в РиміНа території прокатедрального собору Святої Софії в Римі 11 жовтня 2015 р. після Архиєрейської Літургії, яку очолив Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук), відбулося освячення пам’ятника святому Володимирові Великому з нагоди тисячоліття його переставлення у вічність.

Пам’ятник святому Володимиру був виготовлений як дар Папі Іванові Павлові ІІ з нагоди відзначення у 1988 році 1000-річчя Хрищення Руси-України. Його автором є визначний скульптор Леонід Молодожанин (псевдонім Лео Мол), 100-річчя з дня народження якого відзначається саме 2015 року.

У ХХ сторіччі багато талановитих митців – вихідців з України з різних причин опинились в еміграції і там досягли неабияких творчих успіхів. Один із них – Леонід Молодожанин, який творив у канадському Вінніпезі та зробив великий внесок в популяризацію української культури та мистецтва на міжнародній арені та в розвиток української духовності в країнах діаспори. Його називають «скульптором від Бога», а релігійні мотиви – скульптори, ікони, вітражі, мозаїка – становлять основну частину його творчості. Виготовлені ним погруддя Папи Павла VІ та Івана Павла ІІ, створені за їхнього життя, та Папи Івана ХХІІІ посмертно, зберігаються у Ватиканських музеях. Численні монументи прикрашають великі міста Європи, Південної та Північної Америк. Про це повідомляє Радіо Ватикан.

Світлини зі FB-сторінки Посольства України при Апостольській Столиці

Освячення пам'ятник