• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет відвідав українців Клівленда та Норт Роялтона (оновлено)...

Патріарх Філарет відвідав українців Клівленда та Норт Роялтона (оновлено)

28.09.2015, 11:32
Патріарх Філарет відвідав українців Клівленда та Норт Роялтона (оновлено) - фото 1
25 вересня 2015 року о 20 годині Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у супроводі першого проректора КПБА протоієрея Олександра Трофимлюка у рамках архіпастирського візиту до Сполучених Штатів Америки прибув до Клівленда.

01_260_174.jpg25 вересня 2015 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у супроводі першого проректора КПБА протоєрея Олександра Трофимлюка у рамках архипастирського візиту до Сполучених Штатів Америки прибув до Клівленда.

За повідомленням офіційного сайту УПЦ КП, 26 вересня 2015 року Патріарх відвідав Свято-Володимирський собор УПЦ в США (Константинопольського Патріархату), що є кафедральним храмом Центральної єпархії.

При Свято-Володимирському соборі діє велика школа українознавства, де навчається понад 200 учнів, тож Патріарх звернувся до дітей та їх наставників із повчальним словом.

За примноження в учнів почуття любові до Бога та Батьківщини Предстоятель Київського Патріархату нагородив директора школи доктора Володимира Боднара медаллю «За жертовність і любов до України».

Наприкінці Патріарх Філарет відповів на численні запитання. На згадку про зустріч було зроблене спільне фото зі священнослужителями храму.

Цього ж дня після обіду Патріарх Філарет відвідав Український культурний парк у Клівленді.

27 вересня Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відправив Літургію у Свято-Троїцькій церкві міста Норт Роялтон (штат Огайо) та нагородив настоятеля цієї парафії отця Романа Загурського правом носіння митри, а священика Петра Акружнова – золотого наперсного хреста.  В урочистостях взяли участь сенатори та конгресмени, а також мер міста Норт Роялтон.