• Головна
  • Новини
  • Єпископ УПЦ в США привіз українським солдатам і біженцям матеріальну допомогу...

Єпископ УПЦ в США привіз українським солдатам і біженцям матеріальну допомогу

22.06.2015, 10:32
Єпископ УПЦ в США привіз українським солдатам і біженцям матеріальну допомогу - фото 1

Єпископ Даниїл, правлячий архиєрей Західної єпархії та голова Консисторії Української Православної Церкви в США(Константинопольський Патріархат), у червні 2015 року подорожував у віддалені райони Центральної та Східної України, поставляючи гуманітарну допомогу біженцям і пораненим воїнам триваючого конфлікту на Донбасі.

Даниїл.jpgЄпископ Даниїл, правлячий архиєрей Західної єпархії та голова Консисторії Української Православної Церкви в США (Константинопольський Патріархат), у червні 2015 року подорожував у віддалені райони Центральної та Східної України, поставляючи гуманітарну допомогу біженцям і пораненим воїнам триваючого конфлікту на Донбасі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ в США.

10 червня, в рамках візиту, єпископ Даниїл у супроводі диякона Андрія Свенсона відвідав дитячий будинок в селищі Знам'янка, Кіровоградська область. Від імені парафій УПЦ в США єпископ привіз дітям подарунки. Потім діти в мікроавтобусі Mercedes Sprinter, що два роки тому був переданий у дитячий будинок завдяки щедрості УПЦ в США, відправилися в місцевий ресторан піци "Челентано", де ласувалиморозивом та іншими солодощами.

Потім єпископ Даниїл вилетів до Києва, пообіцявши повернутися в найближчому майбутньому. 

В Київській області єпископ відвідав центр "Логос", де знайшли притулок біженці з Донецької області. Кожна людина і сім'я отримала грошову підтримку. Деякі з 180 чоловіків, жінок і дітей притулку стали одержувачами $ 30,000, які зібрали віряни УПЦ в США, а також члени Української національної жіночої ліги Америки та Клубу України в Північній Каліфорнії.

Під час відвідування притулку, єпископ Даниїл відвідав хворого на рак, який нещодавно прибув з Донецька і в даний час отримує хіміотерапію в центрі.

Враховуючи ескалацію бойових дій на сході України, делегація УПЦ в США відклала візит в села навколо Дебальцева, Мар'їнки тощо.

Наостанок єпископ Даниїл побував у Львівській військовій лікарні, де розподілив додаткову фінансову допомогу пораненим солдатам українських збройних сил, які проходять тут реабілітацію після служби в АТО.