• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ у США очолив торжества з нагоди 100-ліття заснування парафії у штаті Огайо...

Глава УГКЦ у США очолив торжества з нагоди 100-ліття заснування парафії у штаті Огайо

22.06.2015, 10:10
Глава УГКЦ у США очолив торжества з нагоди 100-ліття заснування парафії у штаті Огайо - фото 1
Після Літургії Патріарх Святослав мав нагоду спілкування з громадою, інформуючи вірних про обставини війни в Україні.

Святослав.jpgЗ 19 по 22 червня 2015 р. Патріарх Святослав перебуває з пастирським візитом в українській єпархії Св. Йосафата у Пармі. У межах візиту Глава УГКЦ очолив ювілейні святкування з нагоди 100-ліття заснування парафії Святого Духа в м. Акрон (штат Огайо).

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, Літургію з, Главою УГКЦ співслужили владика Богдан (Данило), єпарх Пармський, владика Роберт (Москаль), єпископ-емерит цієї єпархії, владика Іван (Кудрик), єпископ місцевої рутенської єпархії, владика Іван (Ботін), єпископ румунської греко-католицької  єпархії у США. Разом із ними молилися численні священики, монахи і монахині та миряни нашої Церкви як із США, так і з Канади.

У пастирському слові з нагоди цього ювілею Блаженніший, зокрема, сказав: «Християни роблять той світ, в якому живуть, більш людяним (гуманним), а сучасну глобалізовану культуру, яка має схильність ставати більше середовищем машин і комп’ютерів, – більш людяною. На жаль, в такій культурі віртуального спілкування людський біль стає видовищем. Сучасна війна з людським горем, слізьми й кров’ю стає для нинішніх президентів чимось на подобі комп’ютерної гри, а людське життя вартує рівно стільки, скільки ця людина споживає і виробляє. Як людині вижити у світі, в якому вона стає зайвою, в середовищі, яке моделюється для роботів, а не людей?»… 

Саме віра в Бога, на переконання проповідника, допомагає «сучасній людині оцінити та зберегти автентичність людських стосунків. Тих стосунків, які дозволяють їй бути собою, вміти бути милосердною, здатною бути солідарною із страждаючими, щирою та співчутливою до потребуючих.

Після Літургії Патріарх Святослав мав нагоду спілкування з громадою, інформуючи вірних про обставини війни в Україні.

УГКЦ_в_США.jpg

Архівне фото