Кардинал Леонардо Сандрі відвідав Паризьку єпархію УГКЦ

01.06.2015, 17:23
Кардинал Леонардо Сандрі відвідав Паризьку єпархію УГКЦ - фото 1
Префект конгрегації Східних Церков кардинал Леонардо Сандрі відвідав Єпархію св. Володимира 31 травня, повідомляє офіційний сайт єпархії.

DSC_6477_(2).JPGПрефект конгрегації Східних Церков кардинал Леонардо Сандрі відвідав Єпархію св. Володимира 31 травня, повідомляє офіційний сайт єпархії.

DSC_6543_(2).JPGЗранку, кардинал Леонардо Сандрі завітав у катедральний Собор св. Володимира, де звернувся з коротким словом до духовенства та вірян. Кардинал запевнив, що Конгрегація Східних Церков добре розуміє проблеми УГКЦ в Західній Європі та надає усіляку можливу підтримку. Він висловив захоплення глибоко закоріненою вірою українців, котра, на його думку, не лише допоможе зупинити агресію проти молодої української держави, але й здатна змінити саму Україну та стимулювати позитивні зміни у цілій Європі.

Владика Борис Ґудзяк подякував кардиналові за підтримку, зокрема й фінансову, а високий гість у свою чергу запевнив, що свідченням життєдайності Паризької єпархії  є рукоположення нового священика Святослава Горецького,яке відбувалося саме в цей день. Слід зауважити, що Святослав Горецький є першим священиком, рукоположення якого звершуватиме владика Борис Ґудзяк. Він став першим одруженим священиком УГКЦ, висвяченим у Парижі та для Парижу.

DSC_6556_(2).JPG

У неділю, 31 травня по обіді, кардинал Леонардо Сандрі очолив Божественну Літургію, організовану благочинною організацією “Діло Сходу“, у Соборі Паризької Богоматері, на якій були представники Паризької єпархії св. Володимира УГКЦ. Префекту Східної Конгрегації співслужили архиєпископ Парижу кардинал Андре Вен-Труа, папський нунцій у Франції архиєпископ Луїджі Вентура, єпископи та численне духовенство Східних Католицьких Церков.  У своєму слові кардинал також закликав до ще ревнішої молитви за Україну.