• Головна
  • Новини
  • Єпископ УПЦ США відвідав госпіталь і передав допомогу пораненим українським солдатам...

Єпископ УПЦ США відвідав госпіталь і передав допомогу пораненим українським солдатам

14.05.2015, 13:58
Єпископ УПЦ США відвідав госпіталь і передав допомогу пораненим українським солдатам - фото 1
З початку війни в Україні духовенство та вірні Української Православної Церкви США зібрали і передали понад ($200 000) двісті тисяч доларів на допомогу пораненим солдатам Збройних Сил України та численним біженцям з Донецької та Луганської областей.

З початку  війни в Україні духовенство та вірні Української Православної Церкви США зібрали і передали понад ($200 000) двісті тисяч доларів на допомогу пораненим солдатам Збройних Сил України та численним біженцям з Донецької та Луганської областей.

Предстоятель Української Православної Церкви США та правлячий Архиєрей Східної єпархії Митрополит Антоній та Голова Консисторії УПЦ США і правлячий Архиєрей Західної єпархії єпископ Даниїл 7-12 травня відвідали Україну, щоб особисто доставити і розподілити зібрані кошти. 

IMG_3377.jpg

За повідомленням офіційного сайту УПЦ в США, владика Даниїл 11 травня відвідав Військовий Госпіталь у Львові, доставивши туди додаткових $15 000 для поранених солдатів та їхніх сімей.

IMG_3381.jpg

Владика розповів: "Уже більше року  вірні УПЦ США збираються у своїх парафіях та моляться за потерпілих, поранених та померлих в наслідок війни. Сьогодні  з глибоким почуттям вдячності за службу та самопожертву я знову відвідую цих хоробрих людей. Я знову привіз з собою молитовні побажання Митрополита Антонія, духовенства та вірних Української Православної Церкви США про їхнє швидке виздоровлення ... Ми схиляємо наші голови в знак подяки за самовіддану службу, молячись Всемогутньому Богу за Ваше зцілення, як фізичне, так і духовне ... " Наприкінці візиту владика Даниїл поблагословив кожного солдата.  

IMG_3387.jpg

Розмовляючи з медичним персоналом лікарні, єпископ Даниїл наголосив на необхідності духовного, фізичного та психологічного догляду за хворими. 

 “Солдати, які перебувають на медичному лікуванні, часто стають фізично обмеженими через отримані травми, що не дає їм змоги робити те, що вони попередньо могли робити в буденному житті будучи здоровими. Іноді вони отримують травми голови і не можуть більше думати, як колись. Інші страждають від психологічних травм та емоційних розладів. Ще інші займаються "самолікуванням" або починають зловживати алкоголем”, – розповів один із лікарів госпіталю.

IMG_3430.jpg

Персонал лікарні часто працює не тільки з солдатами, а й з їхніми сім’ями. Рідних тих, хто назавжди залишаться з фізичними або психологічними вадами, вони стараються навчити як доглядати за потерпілими, коли ті повернуться додому.

"Сім'ї повинні навчитися, як доглядати за ними," – зауважив владика Даниїл, додавши, що присутність сім'ї робить процес загоєння легшим та скорішим.  "Також, це духовно та емоційно зближує хворого з членами сім'ї. Це те, чого вони не матимуть з персоналом лікарні."

IMG_3420.jpg

Розмірковуючи над своїм власним військовим досвідом капелана, єпископ зазначив, що робота медичного персоналу вимагає постійного адаптування до непередбачуваних ситуацій. Досвід такої адаптації і потрібно  передати  сім'ям постраждалих, багато з яких стикаються з абсолютно новими реаліями життя.

IMG_3391.jpg

"Те, що ви робите зветься адаптуванням до нових норм нашого часу", – сказав владика Даниїл. "Христос простягнув руку для тих, кому потрібна була допомога, і дав їм надію. Те саме ви намагаєтеся зробити тепер, можливо просто в інший спосіб."