• Головна
  • Новини
  • Стан здоров’я Патріарха Філарета не викликає занепокоєння у лікарів...

Стан здоров’я Патріарха Філарета не викликає занепокоєння у лікарів

19.03.2015, 11:13
Стан здоров’я Патріарха Філарета не викликає занепокоєння у лікарів - фото 1
Патріарх УПЦ УП Філарет після проведеної у віденській клініці операції на серці почуває себе добре. Стан здоров’я Предстоятеля Київського Патріархату не викликає занепокоєнну у лікарів. Планується, що до кінця тижня він повернеться в Україну.

Viden-06.gif-5.gifПатріарх УПЦ КП Філарет після проведеної у віденській клініці операції на серці почуває себе добре. Стан здоров’я Предстоятеля Київського Патріархату не викликає занепокоєння у лікарів. Планується, що до кінця тижня він повернеться в Україну.

Як інформує офіційний сайт УПЦ КП, навіть перебуваючи у клініці, Патріарх Філарет веде активний спосіб життя. 18 березня він, зокрема, прийняв Надзвичайного і Повноважного Посла України в Австрії Олександра Щербу, першого секретаря посольства Павла Кравченка.

На зустрічі були присутні професор Ігор Гук - лікар, який проводив операцію Предстоятелю, відомий у світі хірург-трансплантолог, доктор медицини, іноземний член НАНУ (2000); голова Управління зовнішніх церковних зв'язків архиєпископ Рівненський і Острозький Іларіон (Процик) та настоятель храму Різдва Христового на Подолі, заступник голови УЗЦЗ протоєрей Микола Салабай.

Нагадаємо, 16 березня 2015 р. в одній з провідних клінік м. Відня (Австрія) Патріарх УПЦ КП Філарет успішно пройшов стентування судини серця.

Стентування – процедура зі встановлення в судині спеціальної конструкції (стенту), виготовленої у формі гнучкого каркасу. Стент забезпечує покращення кровотоку в звужених судинах шляхом їхнього розширення.