Марина Порошенко відвідала громаду УГКЦ в Генуї

20.10.2014, 09:46
Марина Порошенко відвідала громаду УГКЦ в Генуї - фото 1
17 жовтня 2014 дружина президента України Марина Порошенко здійснила приватне паломництво до святих місць Генуї і відвідала громаду українців.

Марина_Порошенко.jpg17 жовтня 2014 дружина президента України Марина Порошенко здійснила приватне паломництво до святих місць Генуї і відвідала громаду українців.

Приватну молитву вона здійснила у кафедральному соборі св.Лаврентія, де перебувають мощі св. Івана Хрестителя. Опісля, Марина Порошенко зустрілася з українською громадою.

На площі св. Степана громада, за українським звичаєм, привітала першу леді України хлібом і сіллю. Відбулася спільна молитва за мир у тисячолітньому храмі св.Степана, у крипті св. Архангела Михаїла, у якій звершуються моління ще з 5 століття.

Після благословення святими мощами Первомученика Степана, паломники могли приклонитися і вшанувати їх. Богослужіння провів капелан українців о. Віталій Тарасенко у співслужінні пароха храму Дон Паола Ромео і генерального вікарія Монсеньора Марко Долді.

Представник архиєпископа передав вітання від кардинала Анжело Бан’яско і запевнив в молитві за мирне врегулювання ситуації в Україні. Марина Порошенко від себе і від імені Президента подякувала італійській церкві за підтримку українського народу.

Дружина Президента також подякувала усім за спільну молитву, за єдність, за свідомість. У відповідь усі присутні заспівали гімн України, не приховуючи сліз від емоцій, що ще більше підкреслили потребу в єдності народу і влади: «Ще не вмерла України ні слава, ні воля!»

 «Перед нами є виклики і тут на імміграції ми вчимося їх вирішувати. Бог нам допомагає тут і віримо, що допоможе в Україні. Все буде добре» – зазначили представники громад. Про це інформує Католицький оглядач.