• Головна
  • Новини
  • Російськомовні патріоти сьогодні готові вмирати за незалежну Україну, – Глава УГКЦ...

Російськомовні патріоти сьогодні готові вмирати за незалежну Україну, – Глава УГКЦ

24.09.2014, 09:52
Російськомовні патріоти сьогодні готові вмирати за незалежну Україну, – Глава УГКЦ - фото 1

Глава УГКЦ Патріарх Святослав, який зараз перебуває з архипастирським візитом в Австралії, під час зустрічі з українцями, журналістами та громадськістю розповів про те, що зараз насправді відбувається в Україні, бо «проросійські снаряди не долітають до Австралії, але долітає неправда».

Глава УГКЦ Патріарх Святослав, який зараз перебуває з архипастирським візитом в Австралії, під час  зустрічі з українцями, журналістами та громадськістю розповів про те що зараз насправді відбувається в Україні, бо «проросійські снаряди не долітають до Австралії, але долітає неправда».

Глава Церкви відзначив, що під час зустрічі з журналістами в Австралії всі його запитували що він хоче сказати своїм людям в Австралії, що хочете донести їм.

Святослав_Австралія.jpg

«Я відповідав, що приїхав зі словами правди і надії. Проросійські снаряди в Австралію, на щастя, не долітають, але долітає неправда… А Церква має своїм обов’язком свідчити правду. Про яку правду я хочу сказати? В Україні нема катастрофи. В Україні справді є багато болю, небезпеки, крові і багато боротьби. Але й багато доброго діється в Україні. Найважливіше – Україна більше не є постсовєцькою країною. Воскресає нова Європейська Україна. Сьогодні є пік українського патріотизму на всіх українських землях. Ми сьогодні маємо українських патріотів, які не говорять українською мовою не лише в Австралії, але і на східних та південних теренах України, - людей, які є російськомовними, але готові вмирати за незалежну Україну. Такого ще ніколи не було в нашій державі. З колосальною силою пробудилося громадянське суспільство», – розповів Блаженніший Святослав. На його переконання, те, що відбувається з людьми сьогодні в Україні, не можна знищити навіть російськими танками.

Як йдеться у повідомленні Департаменту інформації УГКЦ, Глава Церкви намагається донести до своїх вірних на австралійському континенті слово надії. «Інколи мене запитують, на кого нам надіятися: Європу, Америку. Відповідаю, що нам сьогодні нема на кого надіятися, лише на Господа Бога і на силу власного духу».

Австралійська влада добре ставиться до української громади в Австралії, зокрема до УГКЦ. Варто відзначити, що місцева влада, наприклад в Аделаїді, завжди приходить на наші національні, релігійні свята. Спікер Парламенту Майкл Аткінсон Південного штату Австралії вже впродовж багатьох років приходить молитися до нашої церкви в Аделаїді. Прийшов помолитися із Главою УГКЦ. Пан Аткінсон зовсім не має українського коріння, але з молодих років йому подобаються наші звичаї, наша Церква. Він прийшов у вишиванці, яку йому вишила вже покійна пані Марія Середа.

«Австралія має багато причин бути вдячною Україні, – вважає пан Аткінсон, – Україна дала Південній Австралії багато мудрих людей, які сприяли розвитку штату».

Він запевнив, що австралійці уважно стежать «за українською голгофою і трагічними подіями в Україні через російське військове вторгнення в Україну».