• Головна
  • Новини
  • Патріарх УГКЦ вирушив з душпастирським візитом до Бразилії...

Патріарх УГКЦ вирушив з душпастирським візитом до Бразилії

12.07.2014, 11:08
Глава УГКЦ Святослав Шевчук здійснює пастирський візит до Бразилії. Головна мета поїздки – участь у інтронізації владик Мирона (Мазура) та Володимира (Ковбича), які відбудуться 13 липня у Прудентополі та 15 липня в Куритибі.

Глава УГКЦ Святослав Шевчук здійснює пастирський візит до Бразилії. Головна мета поїздки – участь у інтронізації владик Мирона (Мазура) та Володимира (Ковбича), які відбудуться 13 липня у Прудентополі та  15 липня в Куритибі.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, крім цих двох головних Богослужінь, у програмі візиту Патріарха Святослава заплановані зустрічі з духовенством, монашими спільнотами, мирянськими організаціями УГКЦ у Бразилії. Також він зустрінеться з представниками державної влади, керівниками органів місцевого самоврядування.

Як відомо, Папа Франциск підніс дотеперішню єпархію Святого Івана Христителя УГКЦ у Бразилії з осідком у Куритибі до статусу архиєпархії та митрополичого осідку. Першим архиєпископом-митрополитом призначено дотеперішнього Єпарха владику Володимира (Ковбича).

Одночасно понтифік створив єпархію Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ з осідком у Прудентополі, виокремивши її територію з новоствореної архиєпархії Святого Івана Христителя та підпорядкувавши цьому митрополичому осідку. Першим єпархом новоствореної єпархії призначено владику Мирона (Мазура), дотеперішнього єпископа-помічника Куритибської єпархії УГКЦ.

Утворення нової митрополії Патріарх Святослав Шевчук назвав новим кроком до утвердження і визнання патріаршої гідності УГКЦ.

«Творення нових структур у Церкві − знак того, що вона активно розвивається і росте. Створення митрополії УГКЦ у Бразилії, вже четвертої за останній період, свідчить про те, що тепер наша Церква зробила важливий крок у розвитку своєї помісності на цих землях», − сказав Блаженніший Святослав у відеоблозі для «Живого.ТБ».