• Головна
  • Новини
  • У Парижі відбулися святкові заходи на честь Анни Київської, дочки Ярослава Мудрого...

У Парижі відбулися святкові заходи на честь Анни Київської, дочки Ярослава Мудрого

23.05.2014, 11:56
У Парижі відбулися святкові заходи на честь Анни Київської, дочки Ярослава Мудрого - фото 1
Цьогорічні святкування на честь Анни Київської розпочалися конференцією про Анну Ярославну в 17-му районі Парижа та концертом українського хору з Канади (Торонто) «Веснівка» в кафедрі Святого Володимира Великого.

Цьогорічні святкування на честь Анни Київської розпочалися конференцією про Анну Ярославну в 17-му районі Парижа та концертом українського хору з Канади (Торонто) «Веснівка» в кафедрі Святого Володимира Великого, інформує сайт УГКЦ.

Санліс.jpg

Численна українська громада вшанувала у Санлісі Анну Київську – просвітительку, фундаторку абатства Святого Вінсента. У самому Санлісі, що був резиденцією королівського подружжя, і сьогодні стоїть каплиця ХІ століття, збудовану Анною Ярославною, на честь народження первістка Філіпа (Пилипа) та скульптуру королеви перед входом, на якій прочитується напис: «Анна Київська, французька королева, засновниця собору в 1060 році».

Відбулася Літургія в придбаній українцями церкві Святих Бориса і Гліба. У центрі міста, біля пам’ятника княжній Анні, відбулася урочиста частина з привітаннями для української громади і гостей, а також традиційне покладання квітів до пам’ятника Анні Київській та до меморіальної стели жертвам Голодомору, що знаходиться поряд.

У святкових заходах взяли участь сотні людей, серед яких були представники від українського посольства у Франції і від мерії міста Санліс, керівники франко-українських асоціацій та інших установ. У капличці Святого Вінсента відбулося святкове Богослужіння.