• Головна
  • Новини
  • Патріарх Святослав (Шевчук) відвідав храм УГКЦ - історичну пам’ятку Торонто...

Патріарх Святослав (Шевчук) відвідав храм УГКЦ - історичну пам’ятку Торонто

07.05.2014, 13:30
Патріарх Святослав (Шевчук) відвідав храм УГКЦ - історичну пам’ятку Торонто - фото 1
Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) 5 травня очолив Архиєрейську Літургію в катедральному соборі Святого Йосафата, що в Торонто (Канада). У проповіді він закликав молитися за цілістність України та мир у державі.

07-05-14-1.jpgГлава УГКЦ Святослав (Шевчук) 5 травня очолив Архиєрейську Літургію в катедральному соборі Святого Йосафата, що в Торонто (Канада). У проповіді він закликав молитися за цілістність України та мир у державі.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

 Собор Святого Йосафата торік відсвяткував своє сторіччя. Створення цієї парафії пов’язано з поселенням перших українців-емігрантів на околиці Торонто. Першу Літургію тут відправив о. Заклинський із США у лютому 1908 року в приватному будинку на розі Едвін і Ідит-Захід у Торонто. Згодом виник задум побудувати власну церкву. Його вдалося реалізувати молодому священику із США о. Йосифу Боярчуку в лютому 1912 року.

Коли греко-католики відзначали 75-річчя існування Українського католицького катедрального собору Святого Йосафата, він був визнаний урядом історичною пам’яткою Торонто. Сьогодні парафія нараховує понад 240 родин. При соборі діє Ліга українських католицьких жінок, Братство українських католиків Канади, молитовна група “Матері в молитві” та катедральний хор.