В автокатастрофі загинув священик УГКЦ

15.04.2014, 14:57
В автокатастрофі загинув священик УГКЦ - фото 1

В Іспанії 14 квітня у автокатсрофі трагічно загинув греко-католицький священик Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ Олександр Дорикевич. Про це повідомив Апостольський візитатор для українців греко-католиків Італії та Іспанії Діонісій (Ляхович) у листі до митрополита Івано-Франківського УГКЦ Володимира (Війтишина).

KOK-1-a.jpgВ Іспанії 14 квітня у автокатсрофі трагічно загинув греко-католицький священик Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ Олександр Дорикевич. Про це повідомив Апостольський візитатор для українців греко-католиків Італії та Іспанії Діонісій (Ляхович) у листі до митрополита Івано-Франківського УГКЦ Володимира (Війтишина).

«Високопреосвященний Владико Митрополите. У цій аварії вчора о 18-ій год. помер о. Олександр Дорикевич. Завтра я їду в Торев´єху. Треба нам глибоко переживати Пасхальне Таїнство….» - цитує слова владики Діонісія сайт Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

Священик Олександр Дорикевич народився 24 серпня 1961 р.Б. в м. Івано-Франківську. Одружений, виховував трьох дітей. 11 липня 1998 року рукоположений єпископом Софроном (Мудрим), ЧСВВ в сан диякона, 12 липня 1998 р. - в сан єрея.

Душпастирську працю здійснював на теренах Івано-Франківської архиєпархії, а в останні роки духовно опікувався вірними УГКЦ на території Іспанії.