• Головна
  • Новини
  • Собор єпископів УПЦ в США закликав зберегти в Україні людську гідність та право на свободу...

Собор єпископів УПЦ в США закликав зберегти в Україні людську гідність та право на свободу

28.01.2014, 09:20
Собор єпископів УПЦ в США закликав зберегти в Україні людську гідність та право на свободу - фото 1
«Людська гіднiсть та право на свободу мають бути збережені», – такий головний меседж звернення Собору Єпископів Української Православної Церкви в США, оприлюднене 24 січня Митрополитом УПЦ в США Антонієм та головою Консисторії УПЦ в США Даниїлом.

Антоній.jpg«Людська гіднiсть та право на свободу мають бути збережені», – такий головний меседж звернення Собору Єпископів Української Православної Церкви в США, оприлюднене 24 січня Митрополитом УПЦ в США Антонієм та  головою Консисторії УПЦ в США Даниїлом.

«Шляхи для вирішення конфліктних питань повинні бути дипломатичні та врівноважені. Потрібна сміливість, щоб вийти поза межі  конфлікту та брати до уваги людьську гідність інших так, щоб єдність переважала над конфліктом - і саме тоді можна буде будувати шлях до співрозуміння над розбіжностями та конфліктами. Політична демагогія, жорстокість і насильство повинні бути негайно припинені. Відео і фото зображення, які знаходяться в соціальних мережах підкреслюють велику неповагу до святості людської гідності та людьського тіла і свободи», – сказано серед іншого у зверненні.

_Даниїл.jpgВладики нагадують, що кожна людина несе в собі Богом  дану людьську гідність та повагу, що завжди повинна бути присутньою.

«Церква також обережно підкреслює, що зловживання та всі види фізичного і морального насильства є незаконним, заборонені міжнародними законами. Ми просимо керівників українського уряду негайно вжити відповідні заходи,  спрямовані на відновлення  здатності для громадян України висловитися. Ми поділяємо заклопотаність законодавців та громадян щодо забезпечення безпекою українських протестувальників, а також співробітників міліції і військовослужбовців у ці часи великої невизначеності та небезпеки», – йдеться у зверненні.

Як наголошено у документі,  діалог повинен переважати і стати позитивним знаком миру. «Ми надіємось на те, що обидва - урядові чиновники та лідери української опозиції, за підтримки міжнародного співтовариства, прийматимуть сміливі рішення, спрямовані на пошук справедливого і міцного врегулювання конфлікту, який потрібно терміново зупинити. Пам'ятайте, демократичне майбутнє країни залежатиме від діалогу і можливості слухати голосу громадян України. ...Фізична сила ніколи не дасть успіху в усуненні вільної волі і голосу громадян!», – наголошують єрархи УПЦ в США.