• Головна
  • Новини
  • Обрано нового президента товариства українців-католиків «Свята Софія»...

Обрано нового президента товариства українців-католиків «Свята Софія»

14.01.2014, 11:36
Обрано нового президента товариства українців-католиків «Свята Софія» - фото 1
Вікарій римської єпархії кардинал Агостіно Валліні 9 січня 2014 р. ухвалив призначення о. Марка Ярослава Семегена Президентом релігійного Товариства українців-католиків «Свята Софія».

o.m.semehen.jpgВікарій римської єпархії кардинал Агостіно Валліні 9 січня 2014 р. ухвалив призначення о. Марка Ярослава Семегена  Президентом релігійного Товариства українців-католиків «Свята Софія».  Саме ж обрання нового Президента  відбулось у листопаді минулого року на загальних надзвичайних зборах, які очолював Блаженніший Святослав (Шевчук).

Релігійне Товариство «Свята Софія» було засноване Патріархом Йосифом Сліпим одразу після його повернення із сибірського заслання. У 1972 р. Товариство здобуло юридичний статус перед італійською державою. Його основним завданням є збереження спадщини Патріарха Йосифа, втілення в життя його ідей та задумів, підтримання різних проектів УГКЦ. Окрім цього, Товариство опікується студентами з України, які навчаються в університетах Рима. Досі Президентом Товариства був о. Іван Дацько, Директор Інституту святого Климента Папи.

Додамо, що о. Марко Ярослав Семеген є випускником Тернопільської вищої духовної семінарії. Після закінчення семінарії він здобув ступінь ліценціату в Папському орієнтальному інституті в галузі літургічних наук та є докторантом цього ж вишу. У 2009 р. його було призначено віце-парохом української парафії св. Сергія та Вакха в Римі, а у 2011 Пасторальним координатором для українців греко-католиків в Італії. Про це інформує офіційний сайт УГКЦ в Італії.