• Головна
  • Новини
  • Єпископи УПЦ в США наголосили, що використання владою України сили в жодному разі не вирішить політичних проблем...

Єпископи УПЦ в США наголосили, що використання владою України сили в жодному разі не вирішить політичних проблем

12.12.2013, 11:48
15 грудня у парафіях Української Православної Церкви США бужуть відслужені спеціальні молебні за Україну.

Події останніх декількох тижнів, особливо, останніх кілька днів у житті незалежної України спонукали Собор єпископів Української Православної Церкви США закликати українців «залишатися вірними своїм прагненням продовжити розвиток справжнього демократичного суспільства», яке, як вважають владики,  є під серйозною загрозою.

«Голоси тих, хто на вулиці, повинні бути почуті та взяті до уваги, вони не можуть бути придушені шумом та непевністю тих чиновників, які заплутують та знущаються над народом, використовуючи насильство супроти тих хто протестує! Використання сили, боротьби та насильства не допоможуть у вирішенні політичних проблем», – наголошують у своїй черговій заяві з приводу подій в Україні єпископи УПЦ США.

Вони закликали лідерів України негайно припинити насилля проти тих, хто бере участь у протестах.

«Майбутнє демократії України залежатиме від діалогу та здатності влади вислухати голос громадян. Необхідним є те, щоб панував свідомий розум та спокій. Ніяка фізична сила ніколи не знищить свободи вибору та голосу громадян! Влада повинна поважати тих, хто бере участь у протестах, які всього-на-всього використовують свої політичні та конституційні – а найважливіше – Богом дані права - мирно збиратися на протести та демонстрації. Діалог повинен бути встановлений між усіма зацікавленими сторонами з метою, щоб уникнути погіршення ситуації в бік хаосу та економічної розрухи», – сказно у заяві, яку підписали Митрополит Антоній та єпископ Даниїл.

Владики закликали вірних УПЦ в США фінансово підтримати тих, хто стоїть на вулицях Києва та інших міст.

15 грудня у парафіях Української Православної Церкви США бужуть відслужені спеціальні молебні за Україну.