• Головна
  • Новини
  • Українці Італії помолилися за Україну та зібрали гроші для Майдану...

Українці Італії помолилися за Україну та зібрали гроші для Майдану

02.12.2013, 13:35
Молебень до Богородиці відслужили о. Марко Семеген, о.Іван Дацко, о.Іван Говера, о.Дмитро Квич, о.Іван Дулеба, отець-диякон Андрій Салабай.

У неділю, 1 грудня, в соборі Святої Софії в Римі була проведена «Молитва за Україну». Присутні помолилися за Україну та її молодих людей, які зараз знаходяться на майданах країни.

Про це IA ZIK повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький.

Молебень до Богородиці відслужили о. Марко Семеген, о.Іван Дацко, о.Іван Говера, о.Дмитро Квич, о.Іван Дулеба, отець-диякон Андрій Салабай.

У зверненні до громади отець Марко Семеген, зокрема, зазначив, що «в цей, непростий для молодої української демократії час, особливо важливо просити Божого благословення, через спільну та особисту молитву кожного українця».

Опісля всі присутні вийшли до пам’ятника Т. Шевченку, розгорнули національну символіку та плакати на пітримку українського Майдану та заспівали Державний гімн.

«Для Майдану в Києві було зібрано 1000 євро, котрі найближчим часом будуть передані до громадської каси акції на Михайлівській площі, що організовує громадський сектор, люди, котрі постраждали під час нічного жорстокого розгону маніфестації минулої суботи», – йдеться в повідомленні.

Молитва за Україну відбулася також в церкві Христа Царя монастиря оо. Василіян після двох літургій. Після обіду за Україну молилася також римська спільнота «Матері в молитві».