• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет разом із українцями США вшанував жертв Голодомору...

Патріарх Філарет разом із українцями США вшанував жертв Голодомору

13.11.2013, 11:41
Патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП Філарет у Кліфтоні, Нью Джерсі вшанував жертв геноциду-голодомору 1932-33 рр.

Патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП Філарет у Кліфтоні, Нью Джерсі вшанував жертв геноциду-голодомору 1932-33 рр. Біля пам’ятного знаку невинно убієнним, встановленого поблизу храму Воскресіння Господнього, він звершив літію та виголосив проповідь. Звертаючись до мирян та духовенства Патріарх УПЦ КП, зокрема, зазначив, що у 1929 році українців за переписом було 85 мільйонів, у 1939 вже 65 мільйонів.

«Історія ще не знала такого масового знищення невинних людей», - сказав він.

«Було б дуже тяжко згадувати про цю подію, якби не було вічного життя. Всі, хто був знищений голодом, продовжують існувати. Вони існують і своє смертю нагадують, що ніякий злочин не можна приховати», - зауважив Предстоятель Київського Патріархату.

«Треба сказати, що голод страшніший, ніж страждання мучеників. Бо мученики завершували своє життя стражданнями і швидкою смертю. А ті, хто помирали з голоду, мучилися не один день і страждали довго. Завжди треба молитися, щоби Господь простив їх вільні і невільні гріхи. І за їхні страждання і терпіння дарував їм вічне блаженне життя», - закликав Патріарх Філарет.