• Головна
  • Новини
  • Папа призначив єпископа-помічника для Перемисько-Варшавської архиєпархії УГКЦ у Польщі...

Папа призначив єпископа-помічника для Перемисько-Варшавської архиєпархії УГКЦ у Польщі

04.11.2013, 15:46
Папа призначив єпископа-помічника для Перемисько-Варшавської архиєпархії УГКЦ у Польщі - фото 1
Офіційний Ватикан 4 листопада повідомив, що Папа Франциск призначив отця-митрата Євгена Мирослава Поповича єпископом-помічником Перемисько-Варшавської архиєпархії УГКЦ в Польщі, надаючи йому титулярний осідок Горрецелії (Horrea coelias).

1_0_743373.jpgОфіційний Ватикан 4 листопада повідомив, що Папа Франциск призначив отця-митрата Євгена Мирослава Поповича єпископом-помічником Перемисько-Варшавської архиєпархії УГКЦ в Польщі, надаючи йому титулярний осідок Горрецелії (Horrea coelias).

Від 1996 року священнослужитель виконував служіння Протосинкела архиєпархії та пароха катедрального собору в Перемишлі.

За повідомленням Радіо Ватикан, єпископ-номінат Євген народився 12 жовтня 1961 року в Члухові у південно-західній Польщі. Після закінчення школи 1981 року вступив до Вищої Духовної Семінарії в Любліні, після закінчення якої 17 жовтня 1986 року отримав єрейські свячення.

Після періоду душпастирської праці на різних парафіях Польщі, о. Євген навчався у Римі, де здобув докторат зі східного канонічного права в Папському Східному Інституті. Деякий час виконував служіння судового вікарія у Львівській архиєпархії та викладав у Львівській Духовній Семінарії, після чого повернувся до Польщі, де виконув душпастирські обов’язки в Перемисько-Варшавській архидієцезії. Володіє польською, українською, італійською, російською та англійською мовами.