• Головна
  • Новини
  • В Італії вперше за 40 років проголошена персональна парафія для вірних УГКЦ...

В Італії вперше за 40 років проголошена персональна парафія для вірних УГКЦ

30.09.2013, 09:42
В Італії вперше за 40 років проголошена персональна парафія для вірних УГКЦ - фото 1
Серед 140 церковних громад УГКЦ, які діють на території Італії, громада м. Казерти стала першою «українською персональною парафією» наших часів.

22 вересня 2013 року відбулося урочисте проголошення казертянської громади УГКЦ персональною парафією. Цей канонічний статус було надано громаді згідно з декретом єпископа Казерти П’єтро Фаріна від 8 липня цього року.

Серед 140 церковних громад УГКЦ, які діють на території Італії, громада м. Казерти стала першою «українською персональною парафією» наших часів, адже досі існувала лише єдина така парафія Святих мучеників Сергія і Вакха у Римі, заснована 40 років тому стараннями Патріарха Йосифа (Сліпого).

Італія.jpg

Канонічний статус інших спільнот УГКЦ в Італії окреслений як «місії», «ректорії» та «капеланії» для вірних Східної Церкви sui iuris, що діють на території латинської дієцезії.

Після Літургії канцлер дієцезії Казерти о. Пієтро де Феліче зачитав Декрет про заснування української персональної парафії Пресвятої Тройці, після чого пролунали вітання генерального вікарія о. Антоніо Паскуаріелло, священиків і представників церковних громад, нагородження іконами італійських священиків та золотим хрестом з прикрасами вікарія.

Було вручено таож подячні грамоти Апостольського візитатора українським майстрам за жертовну участь у ремонтних роботах у парафіяльному храмі Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, куди переходить українська громада.

Відтак відбувся процесійний хід з копією Зарваницької чудотворної ікони Богородиці. Владика Діонісій (Ляхович) розрізав синьо-блакитні стрічки, благословив свяченою водою відновлену церкву. Після цього було зачитано Декрет про призначення першого пароха та розпочато обряд його введення. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.