• Головна
  • Новини
  • Патріарх УГКЦ відвідав найбільший осередок греко-католиків на Західному Помор’ї Польщі...

Патріарх УГКЦ відвідав найбільший осередок греко-католиків на Західному Помор’ї Польщі

16.09.2013, 11:49
Патріарх УГКЦ відвідав найбільший осередок греко-католиків на Західному Помор’ї Польщі - фото 1
Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) із дводенним візитом перебував у Польщі. 14 вересня у Білому Борі Вроцлавсько-Гданської єпархії УГКЦ він взяв участь у єпархіальних святкуваннях 1025-річчя Хрещення Русі-України та 55-річчя білобірських паломництв.

dsc04997-s.jpgГлава УГКЦ Святослав (Шевчук) із дводенним візитом перебував у Польщі. 14 вересня у Білому Борі Вроцлавсько-Гданської єпархії УГКЦ він взяв участь у єпархіальних святкуваннях 1025-річчя Хрещення Русі-України та 55-річчя білобірських паломництв.

Білобірська греко-католицька парафія відома у всій Польщі завдяки щорічним прощам на празник Різдва Пресвятої Богородиці, на які приїжджають тисячі паломників з усієї країни.

За інформацією Радіо Ватинкану, тут існує єдина в Польщі сакральна споруда, проект якої розробив знаний митець, проф. Юрій Новосільський. Хоч білобірська парафія і не найбільша за чисельністю, та Білий Бір від самого початку існування парафії, заснованої 1957 року, виріс до ранґу найбільшого душпастирського осередку на Західному Помор’ї, а у вересні 2007 року владика Володимир Ющак, ЧСВВ, єпископ Вроцлавсько-Ґдапнський, підніс храм до рівня першого в єпархії відпустового центру.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, у Білому Борі Патріарх Святослав зустрівся з українською молоддю. Звертаючись до присутніх, він наголосив на важливості віри в самоідентифікації людей.

«Цього року ми святкуємо 1025-річчя Хрещення Русі-України, а також 55 років відтоді, як до цього місця (Білого Бору) почали приходити віруючі люди, - сказав Глава Церкви. - Це святкування ми хочемо присвятити тому, щоб це світло віри не загубилося», - сказав Патріарх.

«Завдяки тому, що ваші батьки, діди-прадіди мали коріння віри, ви сьогодні, - звернувся Глава УГКЦ до молодих українців у Польщі, - є як особи, є як християни, є як українці», - підкреслив Глава УГКЦ.

Під час свого пастирського візиту до Польщі Патріарх Святослав зустрівся також з представниками парафій, катехитами, вчителями української мови та представниками українських громадських організацій. У неділю він відправив молебень, Божественну Літургію та взяв участь у святковому концерті.