• Головна
  • Новини
  • У Польщі в українську церкву під час Богослужіння кинули петарду...

У Польщі в українську церкву під час Богослужіння кинули петарду

23.07.2013, 12:21
У Польщі в українську церкву під час Богослужіння кинули петарду - фото 1
У польському місті Тшебятов 21 липня невідомі кинули петарду в греко-католицьку церкву під час Богослужіння.

wolyn.jpgУ польському місті Тшебятов 21 липня невідомі кинули петарду в греко-католицьку церкву під час Богослужіння.

Про це йдеться на офіційному сайті Об’єднання українців в Польщі. Відділ Щецин.

Це, очевидно, пряма відповідь на протести українців Польщі проти реконструкції волинських подій, що відбулися 20 липня у польському містечку Радимно, які транслювалися на польському каналі TVP. Про це повідомили IA ZIK представники української громади Польщі.

У реконструкції взяли участь близько 300 людей. Для дійства спеціально спорудили 10 сільських будинків.

Як пишуть nowiny24, під час дійства показали день з життя села на Волині. Вдень біля хат дорослі порались по господарству, а діти бавились. З настанням темряви у село прийшли вояки УПА, які почали палити польські господарства. Витягуючи з домівок поляків, вони їх вбивали. Не щадили «вояки» й українців, що заступались за сусідів.

Зазначимо, dziennik.pl повідомляє, що проти реконструкції простестувало багато людей, зокрема Об’єднання українців у Польщі.

Раніше голова суспільно-культурного товариства «Надсяння» Володимир Середа звернувся до організаторів і учасників реконструкції «різанини» польського населення на Волині з проханням відвідати 20-21 липня цвинтар у селі Малковичі, розташований за 10-12 кілометрів від Радимна в напрямку до Перемишля і гідно вшанувати пам’ять замордованих там понад 150 українців.

Володимир Середа заявив, що реконструкція різанини – це «ще одна крапля у каламутну повінь антиукраїнської істерії, яка охопила в останні місяці Польщу».

«Напевно, все це повинно збудити священну лють у сьогоднішніх мешканців Радимна і гостей містечка до «українських злочинців», – зазначив Володимир Середа.