• Головна
  • Новини
  • Єпископи УГКЦ у Західній Європі обговорили підготовку форуму для священиків цього регіону...

Єпископи УГКЦ у Західній Європі обговорили підготовку форуму для священиків цього регіону

10.05.2013, 11:07
Єпископи УГКЦ у Західній Європі обговорили підготовку форуму для священиків цього регіону - фото 1
З благословення Патріарха Святослава (Шевчука) 8 травня в приміщеннях єпископської резиденції єпархії Святого Володимира Великого у Парижі, відбулася чергова нарада єрархів УГКЦ у Західній Європі.

З благословення Патріарха Святослава (Шевчука) 8 травня в приміщеннях єпископської резиденції єпархії Святого Володимира Великого у Парижі, відбулася чергова нарада єрархів УГКЦ у Західній Європі.

За повідомленням  прес-служби УГКЦ в Італії, цьогоріч це вже друга подібна зустріч. Основною темою обговорення цього разу стало питання  підготовки організаційних заходів з проведення Форуму священиків УГКЦ Західної Європи, запланованого на 2-6 грудня 2013 р. у португальському чудотворному містечку Фатімі.

Єпископи у телефонному режимі поділилися своїми напрацюваннями та результатами наради з Главою УГКЦ, який благословив проведення форуму і висловив бажання особисто взяти участь у ньому.

Італія__УГКЦ.jpg

Форум священиків УГКЦ у Західній Європі пройде під гаслом «Нова євангелізація: Чи віримо, що вона можлива?». З'їзд, що передбачає обговорення й оцінювання душпастирської ситуації УГКЦ у Західній Європі, ставитиме собі за мету насамперед налагодження тіснішої співпраці між церковними структурами УГКЦ у країнах Західної Європи. Очікується заслухати доповіді експертів у ділянці літургійного життя, катехизації, шкільництва, тощо.

Участь у «Форумі священиків УГКЦ Західної Європи»» візьмуть понад 100 душпастирів та біля 10-ти  доповідачів.

Найближчим часом в Інтернеті буде впроваджена робота спеціальної веб-сторінки, яка міститиме детальну інформацію про проведення форму та можливість реєстрації учасників.

Участь у зустрічі взяли: владика Петро (Крик), Апостольський екзарх у Німеччині та країнах Скандинавії; Владика Гліб (Лончина), Єпарх єпархії Пресвятої родини з осідком у Лондоні та Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Ірландії; Владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців-греко-католиків в Італії та Іспанії; Владика Борис (Ґудзяк), Єпарх Паризької єпархії Святого Володимира Великого для українців візантійського обряду Франції та делегат у Бенілюксі і Швейцарії.

На сьогоднішній день Лондонська єпархія УГКЦ налічує 30, Паризька  – 25 парафій. На території Німеччини та Скандинавії діє Апостольський екзархат, який нараховує понад 75 парафій. В Італії на сьогодні діє 140, а в Іспанії 40 громад УГКЦ.