• Головна
  • Новини
  • Єрархи УПЦ в США висловили співчуття у зв’язку із терактом в Бостоні...

Єрархи УПЦ в США висловили співчуття у зв’язку із терактом в Бостоні

17.04.2013, 14:43
16 квітня 2013 року єрархи Української Православної Церкви в США висловили свій жаль з приводу теракту, який мав місце у Бостоні під час щорічного традиційного марафонського бігу.

16 квітня 2013 року єрархи Української Православної Церкви в США висловили свій жаль з приводу теракту, який мав місце у Бостоні під час щорічного традиційного марафонського бігу.

«Ми висловлюємо наші найщиріші співчуття членам сімей трьох жертв, чиї життя були забрані безглуздими і безрезультатними діями боягузливих людей. Ми підносимо свої молитви за постраждалих, які повільно виліковуються від фізичних травм, але також і психологічних, емоційних і навіть духовних. Нехай наш Бог – який є Любов – обіймає їх всіх теплом свого Духа, який допомагатиме їм не втрачати надії і віри, що життя знову стане кращим. Можливо, воно ніколи не буде вже таким як було, але Бог Любові буде навчати їх, як впоратися з ситуацією».

За словами українських єпископів Америки, під час цих жахливих подій трапляються і позитивні моменти, коли люди об’єднуються для допомоги один одному: «Як неймовірно приємно бачити так багато людей, які поспішають на допомогу тим, хто страждає».

«Від імені духовенства та вірних нашої святої Української Православної Церкви в США, ми висловлюємо свою любов і солідарність з тими, хто страждає і помер. А також із тими, хто став більшим від себе самого, допомагаючи ближнім. Можливо, терор має більше позитивний ефект, ніж негативний, на який сподівались ті,  хто його замислив...», -–підсумували своє звернення Митрополит Антоній та єпископ Даниїл.

Нагадаємо, 15 квітня під час Бостонського марафону пролунало два вибухи з інтервалом в 12 секунд. Вибухові пристрої, як вдалося з'ясувати експертам в ході розслідування, були виготовлені з побутових скороварок. Поранення отримали 176 осіб, кілька десятків перебувають у критичному стані. Серед жертв теракту – 8-річний хлопчик і 29-річна жінка – громадяни США, третій – громадянин Китаю, який навчався в США.