• Головна
  • Теми
  • Українка з Львівщини шиє одяг для нового Папи Римського...

Українка з Львівщини шиє одяг для нового Папи Римського

05.03.2013, 09:05
Українка з Львівщини шиє одяг для нового Папи Римського - фото 1
Галина Барщовська шила одяг ще для Папи Івана Павла II, який мав спеціальні прохання до крою.

кравчиня.jpgГалина Барщовська з м. Городок Львіської області є однією з найкращих кравчинь італійського швейного ательє у Римі. Саме тут готують нові сутани для наступного Папи Римського та кардиналів, повідомляє "Релігія в Україні" .

Співвласник ательє Лоренцо Гамарелі жодного разу не шкодував, що взяв на роботу українку, адже вона, за його словами, надзвичайно працьовита. За 12 робочих годин кравчиня зобов’язана пошити одну сутану і за це отримує платню майже тисячу євро на місяць. Для Рима це не багато, але повертатися в Україну жінка не планує.

Галина Барщовська шила одяг ще для Папи Івана Павла II, який мав спеціальні прохання до крою. А Бенедикт XVI, за її словами, ніколи не вимагав чогось особливого в одязі. “Для сутан і пальт понтифіка використовується шерстяна тканина з шовковою підкладкою”, – каже майстриня.

В ательє вже готують три різні розміри папських сутан, на випадок, якщо понтифіком оберуть невеликого, середнього, чи більшого за розміром чоловіка. За традицією, конклав не може розпочатися, якщо у Ватикані не буде трьох нових тунік.